Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Man bedreigt jongeren met breekmes

OpwijkEen man uit Opwijk riskeert drie maanden cel met probatie-uitstel voor het uiten van bedreigingen tegen een groepje jongeren.

 1. Slachtoffers op dak en brand in technische ruimtes: 66 hulpverleners houden spectaculaire oefening aan AZ Sint-Blasius

  Slachtof­fers op dak en brand in technische ruimtes: 66 hulpverle­ners houden spectacu­lai­re oefening aan AZ Sint-Blasius

  De brandweer van Dendermonde heeft donderdagavond samen met enkele medewerkers van het AZ Sint-Blasius een grootschalige oefening gehouden op het dak van het ziekenhuis. Op voorhand was het niet duidelijk voor de hulpdiensten wat het scenario zou zijn. Er waren verschillende gewonden en ook moest er een brand geblust worden. “Dit soort oefeningen zijn zeer nuttig", zegt Dominique Potteau van het AZ Sint-Blasius.
  Dendermonde
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.