Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © belga

MAI krijgt financiële steun om 140 extra leerlingen te kunnen ontvangen

OpwijkHet Maria Assumpta Instituut (MAI) uit Opwijk, ee, school voor buitengewoon secundair onderwijs, ontvangt van de Vlaamse overheid meer dan 300.000 euro om extra capaciteit te voorzien. Hierdoor zal het voor de school mogelijk worden om 140 extra leerlingen te ontvangen. De extra ruimte voor de nieuwe leerlingen zal gehuurd worden en wordt dus niet gebouwd.

0 reacties

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. O.L.V.-ziekenhuis verplicht gebruik van FFP2-masker: “Al houden we rekening met overgangsperiode”
  Asse/Aalst/Ninove

  O.L.V.-ziekenhuis verplicht gebruik van FF­P2-mas­ker: “Al houden we rekening met overgangs­pe­ri­o­de”

  Het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis vraagt patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf dit weekend een FFP2-masker te dragen. Dit om de verspreiding van de omikronvariant in te dijken en zo bezoek zo lang mogelijk toe te staan. “We begrijpen dat een inloopperiode nodig zal zijn en dus zullen we de eerste dag niet heel streng zijn”, klinkt het. “Maar na een tweetal weken moet de regel toch ingeburgerd zijn.”
 1. De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpenheuvel-Zichem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”

  2021 was voor Amy Courtens (25) een onvergetelijk jaar. Na haar deelname aan ‘K2 zoekt K3' op VTM werd ze razend populair in Vlaanderen en Nederland. Ze greep net naast de felbegeerde stek in de meidengroep, maar blijft dromen van een leven in de spotlights. Voor ons maakt Amy even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in haar thuisgemeente Scherpenheuvel-Zichem.
 2. Merchtem vindt akkoord met buurgemeenten: Peizegem krijgt eigen waterzuiveringsstation
  Peizegem

  Merchtem vindt akkoord met buurgemeen­ten: Peizegem krijgt eigen waterzuive­rings­sta­ti­on

  Als alles volgens plan verloopt, beschikt de Merchtemse deelgemeente Peizegem tegen 2027 over een eigen waterzuiveringsstation. Vijftien jaar geleden al ontstonden hierover de eerste ideeën bij het Merchtemse gemeentebestuur, maar er kon toen geen overeenkomst met Buggenhout en Londerzeel worden gesloten waardoor het dossier in de koelkast belandde. Als gevolg van de doorstart zullen bepaalde inwoners ook verplicht worden om hun regen- en afvalwater te scheiden.