In de vierde klas, bij juffrouw Emma, weet iedereen waarom ze een mondmasker op moeten. Dat deden ze vorig schooljaar al.
Volledig scherm
PREMIUM
In de vierde klas, bij juffrouw Emma, weet iedereen waarom ze een mondmasker op moeten. Dat deden ze vorig schooljaar al. © Klaas De Scheirder

In deze school gold vorig schooljaar al mondmaskerplicht vanaf zes jaar: “Maandenlang geen enkele besmetting gehad”

Vanaf vandaag moeten kinderen vanaf zes jaar op school een mondmasker dragen. Dat zijn de leerlingen van vrije basisschool De Leertrommel in Opwijk al gewend: vorig schooljaar besloot de directie het mondmasker al in te voeren. Van februari dit jaar tot het eind van het schooljaar ging de hele school aan het mondkapje. Met resultaat: er was tot eind juni geen enkele besmetting op de school zodat ook geen enkele klas in quarantaine moest. “Je kan als school doordachte maatregelen nemen die, met wat geluk, de verspreiding van het virus tegengaan.”

  1. De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpenheuvel-Zichem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”
    PREMIUM
    Scherpenheuvel-Zichem

    De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”

    2021 was voor Amy Courtens (25) een onvergetelijk jaar. Na haar deelname aan ‘K2 zoekt K3' op VTM werd ze razend populair in Vlaanderen en Nederland. Ze greep net naast de felbegeerde stek in de meidengroep, maar blijft dromen van een leven in de spotlights. Voor ons maakt Amy even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in haar thuisgemeente Scherpenheuvel-Zichem.