Directeur Katleen Van Lemmens van De Leertrommel met in de achtergrond de afgeleefde kleuterafdeling die gerenoveerd wordt.
Volledig scherm
Directeur Katleen Van Lemmens van De Leertrommel met in de achtergrond de afgeleefde kleuterafdeling die gerenoveerd wordt. © Tom Vierendeels

De Leertrommel gaat afgeleefde kleuterafdeling renoveren: “Project kost 1,8 miljoen euro, waarvan we dertig procent bijpassen”

OpwijkVrij basisschool De Leertrommel uit de Schoolstraat ontvangt net geen 1,3 miljoen euro van de Vlaamse overheid. Het geld zal gaan naar de verbouwing van de kleuterafdeling waaraan een prijskaartje van 1,8 miljoen euro hangt. Directeur Katleen Van Lemmens hoopt dat de bouwwerken in september kunnen aanvatten. “De huidige gebouwen zijn tientallen jaren oud en zijn volledig op”, klinkt het. “We maken er nu een kleuterschool van die klaar is voor de toekomst.”

0 reacties

 1. Bewoners overhandigen petitie tegen parkeerdruk Kier aan schepenen: “Voorstel voor meer parkeerruimte, fietspad en hondenweide”
  Baasrode

  Bewoners overhandi­gen petitie tegen parkeer­druk Kier aan schepenen: “Voorstel voor meer parkeer­ruim­te, fietspad en hondenwei­de”

  Buurtbewoners van de Kier in Baasrode hebben meer dan tweehonderd handtekeningen weten te verzamelen met hun voorstel om de te hoge parkeerdruk in de straat op te lossen. Hun petitie overhandigden ze aan schepen van Mobiliteit Marius Meremans (N-VA) en schepen van Dierenwelzijn Tomas Roggeman (N-VA). Die zijn bereid het voorstel te bekijken.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief