Burgemeester Inez De Coninck (N-VA) wil te allen prijze een scenario als op die zwarte vrijdag in de toekomst vermijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Inez De Coninck (N-VA) wil te allen prijze een scenario als op die zwarte vrijdag in de toekomst vermijden. © Vtm Nieuws/Tom Vierendeels

Burgemeester Inez De Coninck (43) na inferno in Opwijk: “‘Kan dit nog eens gebeuren?’, van die vraag blijf ik wakker liggen”

OpwijkBurgemeester Inez De Coninck (N-VA) draagt nog geen vier maanden de sjerp, maar kan al terugkijken op een stevige legislatuur. Niet alleen werd ze in volle coronacrisis voor de leeuwen geworpen, ze kreeg vorige week ook af te rekenen met het dramatische inferno dat tientallen appartementen onbewoonbaar maakte. Ze stond er wel de afgelopen dagen, en dat kan op heel wat waardering rekenen. Burgemeester De Coninck vertelt ons hoe ze de afgelopen week beleefde, welke verklaring ze heeft voor de massale solidariteit en wat haar toekomstvisie voor Opwijk is.

2 reacties

 • Paul De Mol

  1 maand geleden
  Hoe zit het met de controle op de brand veiligheid? Bestaat die nog?
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Dat die daken zo fel branden zou wel eens te maken hebben met het soort isolatie. Maar daar horen we niks over. Heb zelf informatie bij bedrijf dat isolatie maakt om info over brandbaarheid gevraagd maar ze wrongen zich in honderd bochten om maar geen info te geven. Dus maar andere genomen.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan