Spelers en supporters verzamelen nog een laatste keer aan de kantine.
Volledig scherm
Spelers en supporters verzamelen nog een laatste keer aan de kantine. © Mozkito

Afscheid van rotversleten stadionnetje

MAZENZELESpelers en supporters van Eendracht Mazenzele-Opwijk hebben afscheid genomen van hun oude, rotversleten stadionnetje in de Vossestraat. De club werkte er sinds 1978 wedstrijden af, maar verhuist nu naar een nieuw complex in de Klaarstraat.

 1. Jongeren roepen met petitie op om buitenfitness aan Sas terug te plaatsen: “De verkeerde worden gestraft door toestel amper paar weken na opening alweer weg te halen”
  Dendermonde

  Jongeren roepen met petitie op om buitenfit­ness aan Sas terug te plaatsen: “De verkeerde worden gestraft door toestel amper paar weken na opening alweer weg te halen”

  Amper drie weken na de plaatsing is de buitenfitness aan het Sas in Dendermonde alweer weggehaald. Tot grote ontgoocheling van heel wat jongeren die met het toestel wilden sporten. ‘Overlast’, klinkt de reden van het stadsbestuur. “Maar daarmee straft de stad wel wie het goed meent en niet diegenen die voor problemen zorgen”, klinkt het. Een petitie om het toestel terug te plaatsen telt al honderden handtekeningen.
 2. “Dit heeft me meer dan ooit doen beseffen dat horeca in mijn bloed zit”: het kriebelt bij cafébaas Maria Van Keer om de deuren van haar ‘t Vat weer te openen
  PREMIUM
  Denderbelle

  “Dit heeft me meer dan ooit doen beseffen dat horeca in mijn bloed zit”: het kriebelt bij cafébaas Maria Van Keer om de deuren van haar ‘t Vat weer te openen

  Geen jaar voor renovatiewerken, maar nog eens een half jaar langer door de coronacrisis is Afspanning ‘t Vat in Denderbelle gesloten geweest. Dat de deuren zaterdag weer open mogen, zorgt voor kriebels in de buik bij cafébazin Maria Van Keer. “Ik kreeg de tijd om te herbronnen, maar het heeft maar één ding duidelijk gemaakt: ik zou nooit afscheid kunnen nemen van ‘t Vat”, zegt ze.
 3. Ilan Van Wilder maakt furore in Ronde van Romandië: “Ik bleef mijn wattages trappen tot het einde”
  Wielrennen profs

  Ilan Van Wilder maakt furore in Ronde van Romandië: “Ik bleef mijn wattages trappen tot het einde”

  De twintigjarige Ilan Van Wilder heeft indruk gemaakt in de Ronde van Romandië. De belofte van DSM reed in Zwitserland constant in de top twintig. Het leverde hem een mooie zestiende plaats op in het eindklassement. In de twee tijdritten gaf Van Wilder zijn visitekaartje af. Vooral in laatste chronorace verbaasde de Opwijkenaar de wielerwereld met een knappe vierde plaats.
 1. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs

 2. Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videovergadering
  Play

  Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videoverga­de­ring