photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Achterstallige gemeentebelasting? Dan verschijn je voortaan voor de vrederechter

OpwijkOpwijkenaren die hun gemeentebelasting niet betalen zullen vanaf volgende maand voor de vrederechter moeten verschijnen. Normaal gezien stuurde de gemeente aanmaningen en vervolgens een deurwaarder waardoor de schuldenaar extra kosten diende te betalen. “De nieuwe manier van werken is kordater en menselijker”, klinkt het.

0 reacties

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Verkoop kerk van Heizijde terug naar af door dading tussen gemeente en Kerkraad: “Dat bewoners droom van buurtpark met speeltuin maar al opbergen”
  PREMIUM

  Verkoop kerk van Heizijde terug naar af door dading tussen gemeente en Kerkraad: “Dat bewoners droom van buurtpark met speeltuin maar al opbergen”

  De koopovereenkomst van de kerk van Heizijde tussen het Lebbeekse gemeentebestuur en de Kerkraad van Lebbeke wordt ontbonden. Daardoor gaat de kerk terug naar de Kerkraad. Volgens burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V) omdat er geen andere keuze is. Oppositiepartij Open Vld heeft haar bedenkingen. “Dat de bewoners van Heizijde hun droom van een buurtpark met speelplein maar al opbergen”, klinkt het daar. En kan de klokkentoren aan de kerk wel behouden blijven?
  Lebbeke
 2. Advocaat Jurgen D. wil 4 psychologen laten getuigen tijdens assisenproces over moord Ilse Uyttersprot: “Zij zullen ander beeld schetsen dan de media”

  Advocaat Jurgen D. wil 4 psycholo­gen laten getuigen tijdens assisenpro­ces over moord Ilse Uyt­tersprot: “Zij zullen ander beeld schetsen dan de media”

  Jurgen D., de verdachte van de moord op politica Ilse Uyttersprot in 2020 in Aalst wil vier gevangenispsychologen laten oproepen voor het proces. Dat zei hij tijdens een preliminaire zitting woensdag. “Die personen zijn cruciaal in onze verdediging. Zij kunnen er zelfs voor kiezen om hun beroepsgeheim te doorbreken”, stelde zijn advocaat Brecht Horsten.
  Aalst