Twee monniken genieten van een (alcoholvrij) abdijbiertje, dat nog tot de zomer gebrouwen zal worden in Opwijk (l.)
Volledig scherm
Twee monniken genieten van een (alcoholvrij) abdijbiertje, dat nog tot de zomer gebrouwen zal worden in Opwijk (l.) © Vierendeels/Mozkito

Abdijbier Affligem trekt nog dit jaar weg uit Opwijk: brouwerij sluit na dik twee eeuwen de deuren

Opwijk/AffligemAlken-Maes haalt nog dit jaar de productie van Affligem en Hapkin weg uit Opwijk. De bieren verhuizen naar het Limburgse Alken en zelfs Frankrijk, terwijl de dik tweehonderd jaar oude brouwerij langs de Ringlaan gesloten wordt. Die kan naar verluidt niet mee in het streven van het moederbedrijf om nog dit decennium klimaatneutraal te zijn. Voor de elf werknemers wordt intern een oplossing gezocht.

3 reacties

 • Linda De Vreese

  4 maanden geleden
  Opwijk wil de brouwerij behouden omdat ze in het hart van de gemeente ligt. Aalst wil Amylum weg omdat ze eveneens in het centrum ligt. Begrijpe wie kan!
 • André Van der Poorten

  4 maanden geleden
  Ik kan erin komen dat het milieuaspect wat meespeelt maar geldbesparingen zal wel het hoofddoel zijn ,wel goed ingepakt van die gasten .
 • Nic Willems

  4 maanden geleden
  Absoluut degoutant. Dit draait gewoon weer om de centen. Traditie heeft geen waarde meer
 1. Restaurant van Pol (62) en Greta (62) al langer in Michelingids dan Peter Goossens: “Dat telefoontje in 1992... Ik dacht dat het een grap was”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Restaurant van Pol (62) en Greta (62) al langer in Michelin­gids dan Peter Goossens: “Dat telefoon­tje in 1992... Ik dacht dat het een grap was”

  Precies dertig jaar geleden ontvingen Pol Mariën (62) en Greta Maegerman (62) van restaurant ‘t Truffeltje in Dendermonde hun Michelinster en daarmee zijn ze meteen recordhouder in de hele provincie. Of ze die status verderzetten, is voorlopig nog afwachten tot maandag. Wij gingen langs voor een babbel over dertig jaar lang tegen de sterren op koken. “Voetjes op de grond, daar draait het om”, zeggen de chef en zijn eega nuchter.