Vlaamse ministers van CD&V, N-VA en Open VLD samen met Vlaams minister-president Jan Jambon in het Vlaams parlement na de uitgestelde Septemberverklaring.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaamse ministers van CD&V, N-VA en Open VLD samen met Vlaams minister-president Jan Jambon in het Vlaams parlement na de uitgestelde Septemberverklaring. © Photonews

SLANGEN OP MAANDAG. Politiek is het nieuwe voetbal. Telkens als de overbetaalde spelers bij de bal - u, de kiezer - komen, schoppen ze hem keihard weg

Zeg uw dure televisieabonnement voor voetbalwedstrijden maar op. U kan er misschien uw energierekening mee betalen. Politiek is namelijk het nieuwe voetbal geworden. De afgelopen week werd het politieke gehannes becommentarieerd als ware het een voetbalmatch. De ploegkapitein die, in zijn ijver een smoel te vinden, keihard met die smoel tegen de doelpaal knalt. De spits die mokkend het spreekgestoelte beklimt nadat hij in een buitenspelval trapte.

11 reacties

 • Geert Peeters

  4 maanden geleden
  Bij voetbal kunnen die gasten nog voetballen, bij politiek daarentegen. De Belgische politiek is de schaamte van dit land en de pest van haar burgers geworden. De rest van de westerse wereld doet niet veel beter, maar Belgie spant hierin toch de -trieste- kroon. Net zoals op het vlak van belastingen. Lusten we die pap nog?
 • Nils De Vriendt

  6 maanden geleden
  De grootste partijen zouden altijd moeten regeren en Vlaamse en Waalse stemmen moeten evenwaardig zijn
 • Eddy Willems

  6 maanden geleden
  Zoals een aantal spelers van het nationale elftal alle zeilen bijzet om er bij te zijn op het WK, zo vechten een aantal politieke partijen voor een goede volgende peiling en dito score in 2024, zonder oog voor een degelijk spel, zonder oog voor de bal, enkel gedreven door puur egoïsme. Ze zouden nochtans moeten weten dat enkel kwaliteit en resultaat tellen want anders dreigt men naast de ploeg, ja zelfs naast de bank te belanden.
 • ivo vandevonder

  6 maanden geleden
  Ze schoppen de kiezer al jaren weg.. begin met de verkiezingsuitslagen te respecteren… grootste partijen worden buitenspel gezet…
 • Mario Tersago

  6 maanden geleden
  Er is een fundamenteel gebrek aan voeling met de burger, voeling met de realiteit en noodzaak. Het is alsof men penalty na penalty, blijft missen.. en daar geen enkele (politieke) verantwoordelijkheid voor opneemt. Men zou zowel in voetbal als politiek moeten invoeren dat, als je op de bank zit, je hooguit een kleine uitkering krijgt ipv een volwaardig loon. Dan zouden er nogal stervoetballers opstaan, denk ik.
 1. SLANGEN OP MAANDAG. “De belangrijkste politieke adviseur van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi moet wel zijn chowchow Pamuk zijn”
  PREMIUM
  10

  SLANGEN OP MAANDAG. “De belangrijk­ste politieke adviseur van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi moet wel zijn chowchow Pamuk zijn”

  De belangrijkste politieke adviseur van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi moet wel zijn chowchow Pamuk zijn. Geen mens die de huidige strategie van CD&V zou bedenken. Nadat men op het ritme van de krokusvakantie gedurende een week kon verpozen in de politieke loopgraven, komt vandaag het stikstofdossier opnieuw op minister-president Jambons tafel. Net als met het kindergeld heeft Mahdi zichzelf en zijn partij opnieuw ingegraven in een positie waar eender welk resultaat minstens een gedeeltelijke nederlaag is.
 2. COLUMN. Nee, het valt als politicus niet mee om te ontkomen aan de gulheid van Het Systeem. Willen of niet, betaald zult gij worden
  PREMIUM
  27

  COLUMN. Nee, het valt als politicus niet mee om te ontkomen aan de gulheid van Het Systeem. Willen of niet, betaald zult gij worden

  “Ik denk het niet.” Dat antwoordde de Zweedse koning Carl Gustaf op de vraag of hij wel eens een stripclub had bezocht. Zo kon volgens columnist Jan Segers “ik denk het niet” ook het antwoord zijn van Herman De Croo op de vraag of er een illegale pensioenbonus op zijn rekening wordt gestort. En kon “ik denk het niet” het antwoord van Marc Leemans zijn op de vraag of hij een sociale fraudeur is.
 3. ONZE OPINIE: “Je hebt ministers zoals Vincent Van Peteghem die proberen en je hebt er zoals Karine Lalieux die blokkeren”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE: “Je hebt ministers zoals Vincent Van Peteghem die proberen en je hebt er zoals Karine Lalieux die blokkeren”

  “Het nieuwste pensioenvoorstel van Karine Lalieux (PS) is slechter dan het vorige om de stijgende vergrijzingskost aan te pakken. Ze versoepelt nog om minder te werken”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Dit is geen voorstel met het oog op slagen binnen Vivaldi. En die therapeutische hardnekkigheid van Lalieux steekt schril af tegenover Vincent Van Peteghem (CD&V).”
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.