Schets van Mohamed Abrini tijdens het terreurproces.
Volledig scherm
PREMIUM
Schets van Mohamed Abrini tijdens het terreurproces. © rv

ONZE OPINIE. “Wat sommige verdachten in het terreurproces doen, neigt naar chantage”

Eerst moesten de ‘glazen kooien’ afgebroken worden en nu moet ook het transport van de gevangenis naar het proces ‘minder vernederend’ verlopen. “Wat sommige verdachten en hun advocaten op het terreurproces aan het doen zijn, neigt stilaan naar chantage”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De juridische martelgang voor de slachtoffers nog wat rekken, daar zien zij geen graten in.”

181 reacties

 • Philippe Vanbelleghem

  1 maand geleden
  35 miljoen euro kost dit voor de belastingbetaler , nadat ze al zoveel leed hebben veroorzaakt en op de koop toe al in Frankrijk zijn veroordeeld. Te zot voor woorden dit hele circus.
 • francois bruggeman

  2 maanden geleden
  Als je niet voor de rechtbank verschijnt wordt je bij verstek veroordeeld waarom dan hier niet ?
 • Patrick Huwel

  2 maanden geleden
  Ze gaan er alles aan doen om dit soort krapuul vrij te krijgen. Al eens gezien wat dit proces kost aan de Belgische burger? Geen kompassie met deze soort, levenslang zonder mogelijkheid tot eerder vrij te komen en hun straf uitzitten in hun eigen land of het land waarvoor ze eigenlijk opkomen.
 • Roland Borny

  2 maanden geleden
  Zijn al veroordeeld en gestraft voor andere feiten. Geen aandacht aan schenken. Hebben niks meer te winnen, noch te verliezen. Veroordelen bij verstek.
 • Frank Louman

  2 maanden geleden
  Hun deradicalisatie zal meer kosten dan wat de slachtoffers ooit aan steun ontvangen en alleen de slachtoffers kunnen geholpen worden.
 1. Beschuldigden terreurproces ergeren zich aan transport en fouillering: “Als het zo blijft, zeg ik niets meer”
  PREMIUM

  Beschuldig­den terreurpro­ces ergeren zich aan transport en fouille­ring: “Als het zo blijft, zeg ik niets meer”

  Zes en een half jaar nadat de bommen insloegen in Zaventem en Maalbeek, was het vanochtend eindelijk zover: het terreurproces ging van start, door velen ‘het proces van de eeuw’ genoemd. Het moest een eerste administratieve zittingsdag worden, tot Mohamed Abrini plots het woord nam. “Ik voel mij al zeven jaar het slachtoffer van wraak”, klonk hij met verheven stem over de manier waarop hij opgesloten en getransporteerd wordt. Zijn uitspraken dreigen nu nog een staartje te krijgen.
 2. Slangen op maandag. Laat 2023 een jaar zijn dat de pakjes vooral terechtkomen bij zij die het nodig hebben
  PREMIUM
  59

  Slangen op maandag. Laat 2023 een jaar zijn dat de pakjes vooral terechtko­men bij zij die het nodig hebben

  De lijstjes met goede voornemens dwarrelen al hun vergetelheid tegemoet. Wordt 2023 zoveel anders dan 2022? Omdat Julius Caesar ooit beslist heeft dat 1 januari voortaan het begin van een nieuw jaar markeert? Jaar in, jaar uit sakkeren wij als politiek columnist over wat er niet goed gaat of beter kan. En wie we daarvoor verantwoordelijk achten. In heel wat landen in de wereld kan dat niet.