HLN
Volledig scherm
PREMIUM
HLN © HLN

ONZE OPINIE. “Veto’s vliegen in het rond. Maar de egelstelling helpt niet. Een beetje Vlaamse oorlog? Er woedt een echte, daarbuiten!”

16 reacties

 • Klaas Paridaens

  1 maand geleden
  België het land van koterijen, ontelbare regeltjes, bij de hoogste belastingen in Europa. Een geldverslindende en onbekwame structuur, waar democratie een loos woord is. Waar men geen rekening houd met de keuze van de kiezer. Waar de sterkste schouders de last die ze al jaren dragen niet meer aankunnen, het is tijd voor verandering. En CD&V profileringsdrang is hier geen meerwaarde, en sanering van het politieke en overheidsysteem dat hebben we nodig. Het is genoeg geweest!
 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Dit is helemaal geen democratie meer: de particratie heeft de rol en de opdracht van het parlement naar de partijbonzen verplaatst; de tegenstellingen worden uitgevochten in het regeerakkoord en de belangentegenstellingen verlammen achteraf de regering. Alleen aan het Staatsblad en aan allerlei briefwisseling met de burger is te zien dat gelukkig de administratie nog werkt. Tot ook daar de laatste het licht uitdoet. We hebben uiterst dringend een belastingpartij of een beeldenstorm nodig.
 • Lieven Casier

  2 maanden geleden
  Het groeipakket is een idee van de CD&V, maar ze zijn indertijd vergeten dat er misschien wel eens een crisis zou komen. En nu willen ze hun fout rechtzetten. Werkenden zonder kinderen, gepensioneerden blijven ondertussen in de kou staan. Ik denk dat voor de partijen die nu met deze onderhandeling bezig zijn er in 2024 geen toekomst meer zal zijn. Zie maar het voorbeeld van Italië. Gelukkig kunnen deze mensen terugvallen op een royale opzegvergoeding en een pensioen van 10.000 euro.
 • Jennifer Peeters

  2 maanden geleden
  Mensen kunnen hun energiefactuur niet betalen. Doe daar eens iets aan hé. Trouwens, wie profiteert er het meeste van dat kindergeld Mahdi? De mensen met 1 kind of die grote gezinnen?
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De besparingen op het kindergeld zijn tegen eind 2023 een besparing van een half miljard op het inkomen van gezinnen. Er moet eens een einde komen aan die golf van besparingen en aanslagen op ons inkomen. Die zijn bovendien contra-productief voor de economie en voor het overheidsbudget. De liberale mythe van maak de rijken rijker en er zullen meer kruimels van tafel vallen blijft een mythe.