Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

ONZE OPINIE. “PS kan Delhaize niet redden, maar wel haar achterban”

“Natuurlijk kan PS Delhaize niet redden. Zelfs Groen moet er niet van weten. De PS legt het zelfs niet op de regeringstafel. En als ze een meerderheid achter zich zou krijgen, komt het te laat voor Delhaize. Het is symboolpolitiek. De PS kan misschien wel haar achterban redden: de vakbond, die inmiddels verlekkerd naar de PTB kijkt”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

30 reacties

  • Emiel Van Roost

    2 maanden geleden
    In mijn opinie zijn de vakbonden zeer negatief en afbrekend ingesteld, ze zijn alleen goed voor de bazen van de vakbonden. Verder; staking wil niet zeggen vernielen of schade toebrengen.
  • Sam Fonteyne

    2 maanden geleden
    Delhaize wilt 9000, negenduizend! mensen ontslaan, die misschien! bij een zelfstandige uitbater terug aan het werk kunnen gaan. Dit met zekerheid langer werken voor naar alle waarschijnlijkheid (op langere termijn) een slechtere verloning. Blijkbaar mogen de vakbonden de belangen van deze werknemers zelfs niet meer verdedigen. En waarom vergelijkt Isolde de overheid met een liefdadigheidinstelling? Joost mag het weten. Alle redenen zijn blijkbaar goed om op de ambtenaren hun kap te zitten.
  • François Van Strydonck

    2 maanden geleden
    Vakbonden kunnen interimkantoren openen .Werk als corebusiness.
  • Patrick Symons

    2 maanden geleden
    Een franchisenemer is een zelfstandige. Zijn personeel zit niet in hetzelfde paritair comité als het personeel van delhaize. Dat paritair comité heeft andere voorwaarden. Het personeel heeft bijgevolg geen recht op de voorwaarden van een ander paritair comité.
  • marc castermans

    2 maanden geleden
    Waarom niet toegeven dat de staking hier toegespitst wordt op een existentiële vraag of de vakbondsmacht in welbepaalde gevallen moet gekortwiekt worden enerzijds en tussen de PS en PTB om de gunst van diezelfde vakbonden en uiteraard hun kiespubliek. Het gaat hier dus helemaal niet meer om de belangen van de arbeiders, wel om politiek en macht.