F.C. De Kampioenen.
Volledig scherm
PREMIUM
F.C. De Kampioenen. © ANP Kippa

ONZE OPINIE. ‘Nonkels’ zit vol verwijzingen naar bekrompen, Vlaamse plattelandsbewoners die hun eigen racisme niet opmerken. Ook schrappen?

De VRT heeft beslist om 16 afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ niet meer uit te zenden omdat bepaalde grappen in de huidige tijdgeest ongepast kunnen overkomen. Dat is niet nieuw. Al in 2020 raakte bekend dat de openbare omroep een team heeft samengesteld waarmee ze afleveringen waarover klachten zijn, screent op gevoelige inhoud. Toen was sprake van twee afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ waarvan men vond dat ze niet meer door de beugel konden. Vandaag staat de teller dus al op zestien.

45 reacties

 • Danny duyvejonck

  4 maanden geleden
  Switch is ook zo grappig geworden, ik moet het in elk geval niet meer zien.
 • Ronny Dekimpe

  4 maanden geleden
  Welkom in onze democratie, waar zwijgplicht geen nodeloos woord meer is. Wie herinnert zich nog de geweldige stand-up comedian show van Geubels? Is dit ook "taboe" geworden?
 • Henry Wieme

  4 maanden geleden
  Zogezegd politiek heeft / wil er niets mee te maken hebben! Doe mij niet lachen wie zit er in de raad van bestuur VRT? Ik lees: Twaalf leden van de Raad van Bestuur worden voorgedragen door de Vlaamse Regering. Daarbij houdt ze voor 8 bestuurders rekening met de evenredige vertegenwoordiging van de politieke fracties in het Vlaams Parlement. Daarnaast zijn er vier onafhankelijke bestuurders.
 • Dick De Zeure

  4 maanden geleden
  Denken die nu echt dat de man/vrouw in de straat meegaat in die onnozelheid? Hoe meer censuur en politieke correctheid hoe meer verzuring! Met zulke maatregelen bereiken ze net het tegenovergestelde van wat ze zo graag willen maar blijkbaar zijn ze te stom om dit te beseffen!
 • jozeg de boeck

  4 maanden geleden
  Wij , de belastingbetaler, betalen de openbare televisie. Wij zullen wel zeggen wat er moet geschrapt worden.
 1. ONZE OPINIE: “1,4 miljoen euro voor een bezoekerscentrum van de KU Leuven? Is dat wel nodig?”
  PREMIUM
  18

  ONZE OPINIE: “1,4 miljoen euro voor een bezoekers­cen­trum van de KU Leuven? Is dat wel nodig?”

  De demarche van Zuhal Demir in de verkrachtingszaak aan de KU Leuven zet ook de schijnwerpers op het subsidiebeleid , schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Ook Matthias Diependaele en Jan Jambon hebben steun veil voor de KU Leuven en haar 600-jarig bestaan. Is dat eigenlijk wel nodig? De subsidiedrang was lang een Belgische ziekte, maar de Vlaamse regering is in hetzelfde bedje ziek.”
 2. ONZE OPINIE. “Vier jaar duurde het vooraleer de verkrachting werd veroordeeld. Dáár zou Zuhal Demir zich terecht over kunnen opwinden”
  PREMIUM
  41

  ONZE OPINIE. “Vier jaar duurde het vooraleer de verkrach­ting werd veroor­deeld. Dáár zou Zuhal Demir zich terecht over kunnen opwinden”

  Ze vliegt erin met de voeten vooruit. Zo staat Zuhal Demir (N-VA) bekend in de Wetstraat. Maar dan loop je ook het risico om over de eigen voeten te struikelen. Als minister van Toerisme houdt ze tijdelijk subsidies voor haar eigen alma mater, de KU Leuven, in. Omdat ze als minister van Justitie niet te spreken is over hoe de KU Leuven een verkrachtingszaak aanpakte. Ze gebruikt haar eigen bevoegdheden om het misprijzen uit te spreken. Duim omlaag, subsidie weg. Wat volgt hierna? Het is een hellend vlak.
 3. ONZE OPINIE. “De regels die de overheid oplegt aan bedrijven en zelfstandigen, lapt ze zelf aan de laars”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “De regels die de overheid oplegt aan bedrijven en zelfstandi­gen, lapt ze zelf aan de laars”

  Het Rekenhof fileert de financiële staat van onze federale overheid. Het nieuwste blunderboek leest als een resem pijnlijke vaststellingen, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. Een overheidsdienst als het Riziv kan jarenlang boekhoudingen opsparen. O wee de ondernemer die dat durft. “De regels die de overheid oplegt aan bedrijven en zelfstandigen, lapt ze zelf aan haar laars.” Hetzelfde geldt voor hervormingen die de overheid van de maatschappij én bedrijven vraagt, maar zelf nalaat.
 1. Slangen op maandag. In plaats van voor gerichte maatregelen heeft de regering altijd gekozen voor een goedgevulde hagelbuks. Iedereen moest meegenieten
  PREMIUM
  40

  Slangen op maandag. In plaats van voor gerichte maatrege­len heeft de regering altijd gekozen voor een goedgevul­de hagelbuks. Iedereen moest meegenie­ten

  Soms lijkt het parlement wel een verzameling aapjes, die niet meer doen dan op bevel op knopjes duwen. Verfrissend wanneer er dan eens een gorilla zoals N-VA-parlementslid Sander Loones blijkt tussen te zitten. Die gaf deze week een masterclass over wat je van een gedegen volksvertegenwoordiger mag verwachten. Tot twee keer toe bracht hij als oppositielid de regering-De Croo in verlegenheid, door hen te wijzen op fundamentele fouten in de begrotingsnota.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.