Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © HLN

ONZE OPINIE. Een schoolweek van 3 dagen om de energiefacturen te drukken? Dat idee mag hier, koste wat het kost, geen school maken

Het zou kunnen dat het wereldvreemde strijdpunt van de PS voor de 4-daagse werkweek met behoud van loon minder utopisch wordt. En dat ligt enkel en alleen aan de energiecrisis. Veel werkgevers vloeken en zuchten. Hun personeel is met geen stokken naar kantoor te krijgen sinds de pandemie. Maar zodra de verwarming aan moet, kan daar dit najaar verandering in komen. De mens is nog vaak een economisch wezen. Thuis betaal jij de prijs van de energiecrisis, op kantoor je bedrijf.

20 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  Toch wel, een lumineus idee dat mogelijk wordt door saaie ballast lessen als "geschiedenis" en "wiskunde" af te schaffen, die heeft men in dat later beroepsleven toch zelden of nooit nodig.
 • Selina Cyleen

  1 maand geleden
  De leerlingen zullen dan nog minder goesting hebben om les te volgen op de gemotiveerde en sterkere leerlingen uit de doorstromingrichting na. Die zullen dit leuk vinden en op eigen tempo eindelijk leerstof op een deftig niveau kunnen verwerken en niet worden gediscrimineerd door inclusie en alle andere positieve discriminaties. Pas het systeem uit de sport toe, niet goed trapje lager voetballen
 • Martina van Audenhove

  1 maand geleden
  Hebben ze nog niet genoeg achterstand door corona en thuisonderwijs toen
 • William Van Oosterwijck

  1 maand geleden
  Wat haalt dat uit de cv 3 dagen minder zetten om daarna terug volle bak aan te zetten op de boel terug voldoende warm te krijgen dat brengt niets op dat kost meer. Het best is gebouwen gewoon op een constante temperatuur houden geld ook voor een huis.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Waarom niet ? Tal van ballast vakken die in menigen hun later professioneel leven overbodig blijken zoals wiskunde en geschiedenis kunnen dan toch gestaag verminderd worden in aantal les "uren" (van amper 50 minuten).
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.