Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. Een onderzoekscommissie naar de strategische coronavoorraad is geen gek idee. Wie durft?

De CEO van het bedrijf dat al twee jaar de strategische voorraad beheert, claimt dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) voorgelogen wordt door zijn ambtenaren en roept op tot een onderzoekscommissie. “Geen gek idee”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Er zijn voldoende elementen die zo’n onderzoek rechtvaardigen. En wie weet volgen er nog?”

12 reacties

 • Jan Van de Velde

  3 maanden geleden
  Wat een ondemocratische onzin! De administratie is gebonden aan de wetten en verordeningen die in het Staatsblad werden bekendgemaakt en aan de juridisch toelaatbare instructies van haar oversten. Het is bekend dat sommige diensten goederen in voorraad moeten houden en dat sommige van die goederen een vervaldatum hebben waarna zij niet meer mogen gebruikt worden. Het is zelfs onveilig vervallen maskers te gebruiken tegen een besmetting waarvoor zij niet vooraf als geschikt werden gecertificeerd.
 • Gerard Braeckmans

  4 maanden geleden
  Da hamvraag hier is: waarom zou men niet durven?
 • bruno draulans

  4 maanden geleden
  En ik die dacht dat het blunderboek niet meer bestond. Het bestaat nog wel en wordt elke dag een beetje dikker.
 • Depre Benny

  4 maanden geleden
  Best zou zijn een private onderzoeks commissie los van de politiek deze laatste zijn echt niet te vertrouwen.
 • Tamara Faes

  4 maanden geleden
  Ontslag voor de ganse regering dringend !
 1. COLUMN. Hun liefde was een volle wijn waar weinig water bij moest
  PREMIUM
  3

  COLUMN. Hun liefde was een volle wijn waar weinig water bij moest

  Met niemand zijn ze te vergelijken, maar als ik toch één koppel zou moeten kiezen, dan wel Sandy en Danny uit de film ‘Grease’. Ook Nicole en Hugo hadden als twintigers de blonde lokken en het volle zwarte haar en dansten zich gouden tijden door. Maar terwijl films doorgaans ophouden eens de kus beklonken is, ging de liefde van Nicole en Hugo verder. De genegenheid werd niet groter - kon dat überhaupt? - maar werd voller en intenser, als goeie wijn waar weinig water bij moest. Natuurlijk is het wel meer koppels gegeven om samen ouder te worden, maar niet altijd met dezelfde adoratie, niet met dezelfde tederheid en steun in kwade dagen. Zoiets is kostbaar.