Advocaat Michel Bouchat van verdachte Salah Abdeslam, tijdens een zitting over de ‘telefoonhokjes’ voor de beschuldigden.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Michel Bouchat van verdachte Salah Abdeslam, tijdens een zitting over de ‘telefoonhokjes’ voor de beschuldigden. © Belga

ONZE OPINIE. “De organisatie van het terreurproces heeft zich blindgestaard op de veiligheid, maar is de essentie uit het oog verloren”

“De organisatie van het terreurproces heeft zich de afgelopen jaren blindgestaard op allerlei veiligheidsmaatregelen en is daarbij de essentie uit het oog verloren”, schrijft politiek journaliste Astrid Roelandt. De essentie? Dat een veroordeling alleen overeind blijft na een eerlijk proces.

9 reacties

 • alain lammens

  3 maanden geleden
  Vandaag vergaderen firma's via videocall met medewerkers over de gehele wereld, waarom niet dergelijk proces zo voeren ? Beklaagden en eventueel hun advocaten blijven in de gevangenis. Is veiliger voor elkeen en kost veel minder. Advocaten hebben vrijheid om te praten met hun verdachte. Alles kan worden opgenomen en gearchiveerd.
 • Eddie Strumane

  4 maanden geleden
  Puur show van de advocaten van de verdachten en een schreeuw om media-aandacht. En daar slagen ze nog in ook. Wat zijn hun volgende eisen? Misschien een maaltijd van een driesterren restaurant tijdens het proces en uiteraard elk uur een rookpauze? Blijf eens ernstig zeg!
 • Leopold Vanhoof

  4 maanden geleden
  Als de daders toch maar niet in hun rechten geschonden worden, de rest lijkt bijzaak.
 • Lisette Nelissen

  4 maanden geleden
  Waarom hebben ze niet overlegd met Frankrijk waar een dergelijk proces al heeft plaatsgevonden. Ze zijn daar ook doortastender wat al dat geklaag van de verdediging betreft. Herinner u hoe de Belgische advocaat van een beklaagde meteen op zijn plaats gezet werd door de nationale aanklager in Frankrijk, na een klacht over het communiceren van bepaalde gegevens aan de pers. Het was direct afgelopen. Hier zou de magistratuur zich wellicht uitgebreid verontschuldigd hebben bij de verdediging.
 • Werner Van der Kelen

  4 maanden geleden
  Hier proberen ze altijd opnieuw het warm water uit te vinden, ze zouden beter gaan kijken zijn in Frankrijk hou ze het daar hebben opgelost