HLN
Volledig scherm
PREMIUM
HLN © HLN

ONZE OPINIE. “CD&V heeft andere katten te geselen dan een examen voor wie Belg wil worden: zij die België binnenkomen”

“CD&V wil een verplicht nationaliteitsexamen voor wie Belg wil worden. Symboolpolitiek. CD&V heeft andere katten te geselen, zoals wie België binnenkomt”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Want het stropt eerst in de opvangcentra, nadien op de woonmarkt en vervolgens in het onderwijs.”

25 reacties

 • An Vanden Bossche

  1 week geleden
  De megafonen weerklinken wereldwijd tot het hooggebergte van Afghanistan, de diepste woestijnen en donkerste oerwouden. Wij zijn sociaal, automatisch geïndexeerde uitkeringen om niets te dien, gratis zorg, gratis onderwijs, sociaal internet telefoon en energie. Wij zijn groen, we sluiten kerncentrales, weren auto's en voeren een betonstop in. Komt allen: wij geven geld om niets te doen.
 • Werner Mertens

  1 week geleden
  Na 2024 bestaat CDV niet meer..
 • Erwin De Mulder

  2 weken geleden
  De PS van Magnette zou best zwijgen over wetten respecteren. in Brussel waar de PS de baas is wordt nagenoeg GEEN enkele taalwet gerespecteerd!Nog niet opgemerkt Mr Magnette of zijn het enkel de wetten die de PS van u het best uitkomen die moeten gerespecteerd worden en andere minder of zelfs niet!
 • Emiel Van Roost

  2 weken geleden
  De ps van Magnette mag zeggen wat ze wil maar er zijn al te veel asielzoekers in ons land, dit moet stoppen.
 • Emiel Van Roost

  2 weken geleden
  Het is hier te aantrekkelijk voor asielzoekers daarom zijn er al veel te veel.
 1. ONZE OPINIE. “Een wonderoplossing is er niet, maar als de wil er is om écht een versnelling hoger te schakelen in de strijd tegen drugs, is er nog wel wat mogelijk”
  PREMIUM
  40

  ONZE OPINIE. “Een wonderop­los­sing is er niet, maar als de wil er is om écht een versnel­ling hoger te schakelen in de strijd tegen drugs, is er nog wel wat mogelijk”

  Nee, er is geen wonderoplossing die het drugsgeweld zal doen stoppen, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. Een veiligheidsraad bijeen roepen, zoals Bart De Wever vraagt, is dat ook niet. Maar als de regering echt een versnelling hoger wil schakelen in de strijd tegen drugs, dan is zo’n veiligheidsraad - met iedereen aan 1 tafel om grote beslissingen te nemen - geen onlogische stap.
 2. COLUMN. Confederalisme moet dan maar ‘extralegaal’. Kunnen Brusselse jongeren dan voortaan ‘extralegaal’ wagens in brand steken?
  PREMIUM

  COLUMN. Confedera­lis­me moet dan maar ‘extrale­gaal’. Kunnen Brusselse jongeren dan voortaan ‘extrale­gaal’ wagens in brand steken?

  Nu Vlaanderen een televisieserie en een canon krijgt, wordt het tijd voor een eigen woordenschat. Tussen de woorden ‘communisme’ (“Vrijheid berovende ideologie die miljoenen slachtoffers maakte, maar die in Vlaanderen sympathiek lijkt omdat haar vertegenwoordigers spits en grappig zijn.”) en ‘correctie’ (“Prerogatief om als premier de begroting aan te passen en de bevoegde politica onder de bus te gooien.”) verdient ook het woord ‘confederalisme’ een lemma.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. ONZE OPINIE. “Enerzijds verlengen we lokale verlieslatende luchthavens, anderzijds staat Brussels Airport, onze economische slagader, op de helling?”
  PREMIUM
  35

  ONZE OPINIE. “Enerzijds verlengen we lokale verliesla­ten­de luchtha­vens, anderzijds staat Brussels Airport, onze economi­sche slagader, op de hel­ling?”

  “Zonder stikstofakkoord staat de vergunning van Brussels Airport op de helling. Zuhal Demir (N-VA) noemt het alternatief van een stikstofakkoord dan ook hel en verdoemenis. En dat zou straf zijn. Want enerzijds verlengt de Vlaamse regering de subsidie voor de lokale verlieslatende luchthavens. Anderzijds staat Brussels Airport, dé economische slagader van dit land, op de helling? Dat is al te zot”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.