Paul Magnette (PS)
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette (PS) © HLN

ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoordelijkheid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”

Paul Magnette (PS) als premier? Doe dan maar een schietgebedje als Belg die van dit land iets beters wil maken. De PS-voorzitter wil verantwoordelijkheid tonen. Als het moet, wil hij de handschoen oppakken en premier worden van dit land. Het is om balorig van te worden. Als Paul Magnette bereid is om verantwoordelijkheid te tonen, dat hij het dan nu doet. Dat hij het nu bewijst. Want de voorbije drie jaar heeft de PS op geen enkel moment bewezen dat ze die verantwoordelijkheid neemt. Waarom zouden we daar dan vandaag vertrouwen in hebben?

52 reacties

 • Rene Regeer

  2 maanden geleden
  Nope; als hij zen eigen partij wilt saboteren moet hij dat vooral doen; maar dan smijt hij alle kansen weg voor de PS & Vooruit
 • Josette Michiels

  2 maanden geleden
  Geen Magnette dan moeten iedereen nog meer betalen Dat hij eerst met Wallonië zich bezig houd daar heeft hij meer als genoeg met alle gesmoelde dat er is
 • Roger Janssens

  2 maanden geleden
  Aan Guido Bervoets, volledig akkoord als u zegt dat men zich niet kandidaat moet stellen als men toch de functie niet wil uitvoeren. Maar de overgrote hoop van de ministers in de Vivaldi regering hebben zelfs nooit op de stembrieven gestaan, of zijn zeker niet verkozen geweest.
 • Noel Laperre

  2 maanden geleden
  Mooi artikel!
 • Francis Uyttebrouk

  2 maanden geleden
  Als de liberale familie 2 zetels wint is zij de grootste en is de weg naar het premierschap geblokkeerd voor Magnette. Een stem voor Vooruit is een stem voor premier Magnette. Een stem voor Open VLD of MR is de enige manier om de PS uit de 16 te houden.
 1. KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezingen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”
  Play

  KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezin­gen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”

  Op papier is het nog ruim een jaar tot de volgende federale verkiezingen, maar PS’er Paul Magnette laat in een interview bij ‘Le Soir’ alvast het achterste van z’n tong zien. Hij wil premier worden. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert in een interview met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez alvast weinig positief: “Een dikke vette neen.” Bekijk hierboven de reactie van De Wever.
 2. ONZE OPINIE. “Het verbieden om gezinnen op te sluiten voor terugkeer is nobel, maar het heeft wel gevolgen voor ons asielbeleid”
  PREMIUM
  56

  ONZE OPINIE. “Het verbieden om gezinnen op te sluiten voor terugkeer is nobel, maar het heeft wel gevolgen voor ons asielbe­leid”

  “Een verbod om gezinnen zonder geldige papieren op te sluiten in een gesloten terugkeercentrum wordt nu bij wet vastgelegd. De regering-De Croo is daarmee een van de meest milde regeringen in West-Europa. Het is uiteraard een nobel streven: niks zo erg als een gezin en dus een kind te moeten opsluiten. De meeste politici op die functie maakten er ook geen prioriteit van. Maar het bij wet verbieden heeft wel gevolgen voor ons asielbeleid.”
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. COLUMN. Hoe vaak hebben we deze week het woord ‘slachtoffer’ gehoord? Misschien te vaak
  PREMIUM
  1

  COLUMN. Hoe vaak hebben we deze week het woord ‘slachtof­fer’ gehoord? Misschien te vaak

  Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Deze week met een pleidooi voor nuances in taal: is een vrouw die een ongewenste blootfoto in haar mailbox ontvangt, meteen een ‘slachtoffer’? Ben je dat als ex-lief van een overspelige man? Als gedupeerde ex-werknemer? “Ons begrip voor andermans leed is verbreed, en dat siert ons. Maar het is tijd om ook onze woordenschat te verbreden.”