Julie Van den Steen.
Volledig scherm
PREMIUM
Julie Van den Steen. © HLN

ONZE OPINIE. “Begint het taboe over een miskraam al niet bij de algemene 12 wekenregel?”

“Als één op de zes vrouwen een miskraam meemaakt, hoe komt het dat het een taboe is?”, vraagt politiek journalist Isolde Van den Eynde zich af. “Begint het niet al bij het begin, bij die eerste weken zwangerschap die je volgens een ongeschreven wet in grootse stilte behoort te beleven? Het wordt er bijna ingedramd. Twaalf weken moet je op je tanden bijten: dat is het dogma. Want de kans dat het misloopt, is dan nog reëel. En dat verdriet hou je voor jezelf of enkele intimi.”

3 reacties

 • Cindy Vervaet

  2 dagen geleden
  Ik zelf miskraam gehad op kerstavond naar spoed gegaan en mocht niet naar de bevallingskwartier . Nieuwe wet zegt alle zwangerschappen voor de 12 weken moeten behandeld worden in de spoed ppff gelukkig werkte daar een goede voedvrouw die me al jaren steund zei heeft mij meegenomen naar boven zodat ik wat rust en alles kon laten bezinken .
 • Ronny Cypers

  2 dagen geleden
  Sterkte Julie.
 • Veronica Voorhelst

  2 dagen geleden
  Dat is een taboe waar ik nog nooit van gehoord heb, zullen. Dat legt ge dan toch uzelf op. We zijn in naam nog altijd een vrij land en ieder doet daarmee wat zij wil.
 1. COLUMN. De crèche is (ook) een heerlijke plek, waar de patatjes zomaar in de mond vliegen
  PREMIUM
  2

  COLUMN. De crèche is (ook) een heerlijke plek, waar de patatjes zomaar in de mond vliegen

  Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De verhalen uit enkele crèches doen fronsen, zeker als je zelf het geluk had om heel andere ervaringen op te doen. De kinderopvang kan namelijk een zalige plek zijn waar je kind als een koning wordt bediend. Daar moeten we het ook eens over hebben: de vele verzorgsters die met zachte liefde en stalen zenuwen elke dag patatjes maken, en meer.
 2. ONZE OPINIE. “De regels die de overheid oplegt aan bedrijven en zelfstandigen, lapt ze zelf aan de laars”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “De regels die de overheid oplegt aan bedrijven en zelfstandi­gen, lapt ze zelf aan de laars”

  Het Rekenhof fileert de financiële staat van onze federale overheid. Het nieuwste blunderboek leest als een resem pijnlijke vaststellingen, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. Een overheidsdienst als het Riziv kan jarenlang boekhoudingen opsparen. O wee de ondernemer die dat durft. “De regels die de overheid oplegt aan bedrijven en zelfstandigen, lapt ze zelf aan haar laars.” Hetzelfde geldt voor hervormingen die de overheid van de maatschappij én bedrijven vraagt, maar zelf nalaat.