Mauro Myny (3) en mama Leyla Steeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Mauro Myny (3) en mama Leyla Steeland. © Wannes Nimmegeers

ONZE OPINIE. “Als farmasector ouders van kleine Mauro niet helpt, is ze onze financiële steun dan nog waard?”

De ouders van een jongetje in het Gentse smeken de overheid om een peperduur geneesmiddel terug te betalen. “Dat die het been stijf houdt, mag hardvochtig lijken, maar dat is het niet”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dit dossier bewijst zelfs de deugdelijkheid van het systeem. Maar net als bij baby Pia wordt de druk door het farmabedrijf bij de maatschappij gelegd. Misschien moeten we dat eens omdraaien?”

17 reacties

 • Steve Delanghe

  1 week geleden
  Waar aandeelhouders grote winsten boeken, zouden geen subsidies naartoe mogen gaan.
 • Linda Wellekens

  1 week geleden
  De farmasector is één groot bedrog; die zijn nooit financiële steun waard van gewone mensen én ze zijn zo al stinkend rijk.
 • François THIJS

  1 week geleden
  Blijkbaar zijn sommigen voorstander om onze begrotingsput te dempen op de kap van de zwakkeren. Want dat zijn ouders met zieke kinderen ook. Makkelijk als het jouw kind niet is. Ik ben de overtuiging toegedaan dat er wel andere posten zijn waar men in een moreel kader beter kan besparen. Barmhartigheid voor zieke kinderen is teveel gevraagd van onze overheid. Maar zichzelf slinks dikke pensioenen toekennen dat gaat wel. Het wordt meer dan tijd om de geldhonger van medische bedrijven te stoppen.
 • Sonja De Grave

  1 week geleden
  Tweehonderd procent gelijk maar benieuwd wat de donkerblauwe partijen, VLD en NVA , daarover gaan zeggen Voor hen staat de vrije markt en de graaiende aandeelhouders van deze grote bedrijven, op de eerste plaats, net als voor onze minister van financien. De gewone man moet er niet op rekenen dat ze de miljarden belastingverlaging voor deze grote firmas gaan terugdraaien.
 • Paul Boeie

  1 week geleden
  Ik volg u helemaal Patrick Symons maar dat willen er veel niet horen .