Dries Van Langenhove (Vlaams Belang).
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Van Langenhove (Vlaams Belang). © Photonews

COLUMN. Zou Vlaams Belang één stem verloren hebben door de uitschuiver van Van Langenhove?

Het komkommerseizoen zal misschien ook een rol spelen, maar een tweet van ongeleid Vlaams Belang-projectiel Dries Van Langenhove veroorzaakt nu al een week politieke deining. Dat men bij wijze van wetenschappelijk experiment “eens zou moeten kijken wat er zou gebeuren met een Vlaamse stad als we er een tijdje alleen nog etnische Vlamingen toelaten en we de ‘multiculturele verrijking’ dus terugdraaien”, stelde hij. Van links tot rechts rolde een golf van verontwaardiging over Van Langenhove en het Vlaams Belang heen. Dertig uur had voorzitter Tom Van Grieken nodig om afstand te nemen van de uitspraken van zijn ‘onafhankelijk Kamerlid’.

67 reacties

 • Wesley Kenis

  3 maanden geleden
  Pum pauwels: door hun ben in terug trots om vlaams te zijn, door de anderen ben ik beschaamd om belg te zijn...dus al regeren ze maar 4 jaar, dan zullen de anderen wel uit hun pijp moeten komen met feiten ipv losse verzinsels en groen nachtmerries. Zoalbg ze niet mogen meedoen, blijven ze groeien. Enkel uit onvrede met de huidige partijen die zich blind staren op "racisme" en de echte functie van vb niet zien: de barometer over hie goed of slecht ze zelfs bezig zijn.
 • Renée Verhoeven

  3 maanden geleden
  Het antwoord op zijn stelling ken je toch zo, in de gemeentes en kleine steden zijn er wel geen problemen, hoe verklaar je dat? Waar veel allochtonen samen zitten is er ambras! Enkel meer stemmen voor VB hierdoor om dat de gewone vlaming het wel goed doorheeft, enkel de politiek blijft met oogkleppen op.
 • DIRK VAN DESSEL

  3 maanden geleden
  Dries is een geniaal strateeg en beseft maar al te goed dat dergelijke boutade extra kiezers voor hem zal genereren.
 • Emiel Van Roost

  3 maanden geleden
  Ik denk dat ze nog gaan stemmen bijwinnen.
 • Emiel Van Roost

  3 maanden geleden
  Zijn die vivaldi partijtjes onder de hoede van Magnette beter, ik denk het niet.
 1. ONZE OPINIE. Dit is geen diepgeworteld verzet tegen een opvangcentrum. Dit gaat over een burgemeester die zich geen baas meer voelt in zijn eigen gemeente
  PREMIUM
  30

  ONZE OPINIE. Dit is geen diepgewor­teld verzet tegen een opvangcen­trum. Dit gaat over een burgemees­ter die zich geen baas meer voelt in zijn eigen gemeente

  “Tijdelijk? Mijn schoonmoeder zou ook komen voor twee weken en ze is tien jaar gebleven.” Sinds gisteren weet iedereen dat niet Hendrik Bogaert de burgemeester is van Jabbeke, maar wel zijn kleurrijke CD&V-partijgenoot Frank Casteleyn. Wie zich doorheen zijn sappige West-Vlaams een weg weet te banen, begrijpt dat hij van plan is om zich te blijven verzetten tegen de aangekondigde noodopvang in zijn gemeente.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.