Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend © Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. Veel schoonmoeders overschatten hun rol. Ze zijn geen coach, ze zijn gewoon... te gast

Elke zaterdag blikt onze journaliste Nadine Van Der Linden terug op de week. Het pleidooi van de paus om ‘lief te zijn’ voor schoonmoeders is opvallend. Pausen hebben weinig ervaring ter zake, maar het siert hen dat ze aandacht vragen voor de belangrijke rol die ‘schoonma' in een familie kan vervullen. “Je bent met hen verbonden, via de persoon die je allebei graag ziet.”

7 reacties

 • Louisa Smekens

  11 maanden geleden
  Prachtig beschreven! Proficiat Nadine. Ik hoop dat mijn schoonkinderen mij zien als het type schoonmoeder van Mathias 😉
 • DIRK VAN DESSEL

  11 maanden geleden
  Een schoonmoeder hebben is zoals de muggeplaag 's zomers.
 • emiel wouters

  11 maanden geleden
  Of ze smijten met geld om de kinderen en kleinkinderen om te kopen.
 • André Van der Poorten

  11 maanden geleden
  Adam leefde in het aards Paradijs ,,,,,hij had geen schoonmoeder .
 • Mathias Van Herck

  11 maanden geleden
  Ik neem die van mij zelfs mee op vakantie. Wij lachen tranen met tuiten. Altijd fun. Een geweldige schoonmoeder die ik iedereen toewens. Helaas is ze nu wat slecht te been maar nog altijd even vrolijk ondanks haar pijntjes. Ze wil niet meer mee helaas ze denkt dat ze een last is. Neen hoor.
 1. Slangen op maandag. CD&V omarmt het succes van de BoerBurgerBeweging. Maar dat die partij kiezers van Vlaams Belang verleidt? Begin er maar aan
  PREMIUM
  34

  Slangen op maandag. CD&V omarmt het succes van de BoerBurger­Be­we­ging. Maar dat die partij kiezers van Vlaams Belang verleidt? Begin er maar aan

  De inkt van de Nederlandse verkiezingsuitslag is nog geen week oud, maar er wordt alweer druk gespeculeerd dat de BoerBurgerBeweging bij de volgende verkiezingen opnieuw zal verdampen, ten gunste van weer een ander anti-establishmentalternatief. Met eerst Pim Fortuyn, vervolgens Geert Wilders, toen Baudet en nu BBB’s Caroline van der Plas, lijkt het inderdaad alsof het proteststokje in Nederland duchtig van hand naar hand gaat. Dat het in ons land zo goed als onmogelijk is dat een partij op dezelfde manier uit het niets kan oprijzen, heeft veel te maken met de genereuze partijfinanciering alhier, die bijna volledig in het teken staat van het belonen van het status quo.
 2. ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”
  PREMIUM
  66

  ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspannin­gen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

  “Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het werk moeten krijgen. Extra gevoelig is bovendien dat de bejubelde vooruitgang blijkbaar in Vlaanderen gebeurde, niet in Brussel of Wallonië.”
 1. ONZE OPINIE. “De vakbond lapt de regels aan zijn laars en het ergste is dat hij dat vanzelfsprekend vindt”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “De vakbond lapt de regels aan zijn laars en het ergste is dat hij dat vanzelf­spre­kend vindt”

  “Het SWT of stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag is voorzien voor mensen die op het einde van hun carrière tegen hun wil ontslagen worden. Dat is bij Marc Leemans complete quatsch. Hij stapt zelf op. Marc Leemans is niet de eerste en ook niet de laatste. De christelijke vakbond geeft open en bloot toe dat ze dit in de organisatie altijd toepast. Dit is een verdamping van het moreel gezag van een vakbond die zegt dat de sociale zekerheid haar na aan het hart ligt”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.