Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend © Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. Stijlvol ontslag nemen is een kunst

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Het ontslag van Wouter Beke (CD&V) was een wat vreemde vertoning, maar anderzijds: gebeurt het op de modale werkvloer zo veel beter? Een professioneel afscheid is vaak een toneeltje, waarbij men zijn gevoelens van spijt of rancune verbergt en zegt ‘meer tijd voor het gezin’ te willen. In een ideale wereld zouden we eerlijker zijn. ‘Het werkte gewoon niet.’

6 reacties

 • wally wally

  2 weken geleden
  Het is een toneel circus en dan zijn vrouw en kind erbij opvoeren met niks te bewijzen dat is niet wat bevolking nodig heeft , dat is realiteit, ze snappen het nog steeds niet dat die politiekers met 6 regeringen niet werkt voor dit land.
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Het was een staaltje emopolitik. Om alsnog de kiezer te ontroeren en te manipuleren. Wat we nodig hebben zijn politici met realpolitik.
 • Valentijn Jacobs

  2 weken geleden
  Dit land is op alle gebied naast de sporen aan het rijden, gemeenten waar 500 mensen aan de slag zijn zijn geen uitzondering meer, dit zijn allemaal ambtenaren die later een mooi pensioen gaan krijgen iemand als grasmaaier is ambtenaar en ook directeuren waarvan je begot niet weet vanwaar al die gemeentelijke directeurs plots vandaan komen, schepen van inburgering en vermakelijkheden, wat is er allemaal gaande ?
 • piet devlieger

  2 weken geleden
  Ontslag nemen als het bedrijf niet meer bij je past is eenvoudig maar ontslag nemen zoals Wouter Beke - en iedereen weet dat het is omdat je niet bekwaam bent - is inderdaad een kunst. Het staaltje zichzelf bewieroken was er te veel aan. Als je zo briljant bent neem je geen ontslag. En dat hij zijn dochtertje daarbij nog ten tonele voerde was er ver over. Moest dat kind nu echt zien hoe haar vader zo de mist in ging ? Ik had medelijden met haar. Conclusie : bijzonder stijlloos ontslag van Beke.
 • Andy Van de velde

  2 weken geleden
  Ik hoop van harte dat hij wordt uitgespuugd als burgemeester!
 1. ONZE OPINIE. Dat politici voor adviesraden steeds weer bij dezelfde experts uitkomen, is problematisch
  PREMIUM
  17

  ONZE OPINIE. Dat politici voor adviesra­den steeds weer bij dezelfde experts uitkomen, is problema­tisch

  Ons land is sinds kort twee adviesraden rijker. Het ene orgaan moet ons voorbereiden op toekomstige pandemieën en het andere moet ons door de economische crisis loodsen. “Het is opmerkelijk dat onze ministers voor die vehikels altijd bij dezelfde namen uitkomen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Die concentratie van invloed bij een happy few is ongezond.”
 2. ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken
  PREMIUM
  2

  ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken

  Een virus dat enkel na intens contact overgedragen wordt. Dat bij ons quasi geen dodelijke slachtoffers maakt. En waarvan maar enkele gevallen bekend zijn. Tot twee jaar geleden zouden de apenpokken enkel bij wetenschappers een onderwerp van belang zijn geweest. Corona zadelt ons nog zeker een generatie lang op met ‘virusangst’. Dat de wereld weinig échte lessen trok uit de pandemie, helpt niet om die vrees weg te nemen.