Peter Wouters Jan Segers column
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Wouters Jan Segers column © HLN

COLUMN. Is politiek een hondenstiel? Enkel als je aan de corgi’s van de Queen denkt: gestreeld, gevoederd en gepamperd

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Peter Wouters, voorzitter van beweging.net

8 reacties

 • FRANS DE ROUCK

  2 maanden geleden
  Top top top. Jan is er boenk op. Een van zijn beste stukjes. De politiek al lachend in hun hemd gezet.
 • rony stokart

  2 maanden geleden
  Stil van bewondering. Welk genot dit alweer te mogen genieten.
 • ERIC VAN DEN EEDE

  2 maanden geleden
  Hopelijk kunnen de mensen waarover het gaat ook goed 'begrijpend' lezen.
 • Greta Van den broecke

  2 maanden geleden
  Beste Jan, dat heb je toch weer fantastisch geschreven. Top!
 • Johny vanderlinden

  2 maanden geleden
  Als je 800000 mensen bedrogen hebt, is het inderdaad een hondenstiel, maar wel eentje die heel goed betaald word met veel voordelen.
 1. ONZE OPINIE. “Het is ver gekomen dat burgers moeten uitschreeuwen hoe de overheid hen belemmert om te werken”
  PREMIUM
  31

  ONZE OPINIE. “Het is ver gekomen dat burgers moeten uitschreeu­wen hoe de overheid hen belemmert om te werken”

  “Tegen hun zin, geklasseerd door de maatschappij. Het is ver gekomen dat burgers zélf uitschreeuwen hoezeer de overheid hen belemmert om te werken”, dat schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde nu blijkt hoe dertigers en zelfs twintigers verplicht met pensioen moeten na een medische tegenslag. “Werkloosheid is geen keuze. Dat propageert de PS. Welaan dan, waar wacht minister van Pensioenen én Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) op? Voor veel mensen is met pensioen zijn geen keuze.”
 2. ONZE OPINIE. “Vier jaar duurde het vooraleer de verkrachting werd veroordeeld. Dáár zou Zuhal Demir zich terecht over kunnen opwinden”
  PREMIUM
  41

  ONZE OPINIE. “Vier jaar duurde het vooraleer de verkrach­ting werd veroor­deeld. Dáár zou Zuhal Demir zich terecht over kunnen opwinden”

  Ze vliegt erin met de voeten vooruit. Zo staat Zuhal Demir (N-VA) bekend in de Wetstraat. Maar dan loop je ook het risico om over de eigen voeten te struikelen. Als minister van Toerisme houdt ze tijdelijk subsidies voor haar eigen alma mater, de KU Leuven, in. Omdat ze als minister van Justitie niet te spreken is over hoe de KU Leuven een verkrachtingszaak aanpakte. Ze gebruikt haar eigen bevoegdheden om het misprijzen uit te spreken. Duim omlaag, subsidie weg. Wat volgt hierna? Het is een hellend vlak.