HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

COLUMN. Hoezo, een belediging? Als Nicole de Moor echt een nieuwe Thatcher is, dan wachten haar CD&V en het land gouden tijden

Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Nicole de Moor, een ‘warme Thatcher’

21 reacties

 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  Kan men mij nog eens uitleggen hoe het mogelijk is dat in democratisch land,waar mensen stemrecht hebben we met regeringen zitten met allemaal onverkozen witte konijnen?Kunnen we niet afdwingen dat onze politiekers door het volk verkozen moeten zijn?Tot zover de non democratie België.De verkiezingen zijn in feite enkel een bedriegerei.
 • Michel Roman

  1 maand geleden
  Ik zou zeker niet graag vergeleken worden met Tatcher , en al zeker niet door Jan Segers.
 • André lernout

  2 maanden geleden
  Het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Wij moeten hopen dat er een bekwame politieker bij komt die het doet uit idealisme en dat moeten wij nu nog afwachten. Toch een mooie plaats tussen bekende Sintgillenaars!
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Dat streng is onzin. De regels moeten altijd gevolgd worden. En daarom is een beleid niet rechtvaardig. Dat hangt af van de regels. Asielzoekers eerst wat willen uitbuiten in gemeenschapsdienst voor hun bed-bad-brood zoals Sammy voorstelde is allesbehalve rechtvaardig. Werk geven met een eerlijk loon en opbouw van sociale rechten is rechtvaardig.
 • Jonny Van den Bruel

  2 maanden geleden
  'k Ben het volledig eens met Bruno Draulans. Grootste werkpunt voor élke politicus: eindelijk eens respect tonen voor het welbevinden van de hardwerkende en investerende mensen hier én voor mensen die hard hebben gewerkt of echt ziek of invalide zijn. Het financiële totaalplaatje tussen werken/initiatieven nemen en profiteren van een ander is veel, véél te klein! Asielzoekers moeten hier allemaal ook maar tijdelijk zijn en onder voorwaarden, zoals onze normen respecteren!
 1. Carl Devos. De schreeuw der machtelozen
  PREMIUM
  40

  Carl Devos. De schreeuw der machtelo­zen

  De Wetstraat maakt zich op voor een laatste offensief. Op federaal niveau is de ambitie om dit werkjaar met nog enkele akkoorden af te sluiten. Dat moet het beeld van een besluit- en hervormingsarme regering weerleggen. Vooraan op tafel liggen enkele ingrepen in de pensioenen. Over fiscaliteit, koopkracht, begroting of de kwestie van kerncentrales wordt later gesproken. Het idee om alles met elkaar te verbinden in een groot, alomvattend zomerakkoord, was eerder al opgeborgen.
 2. ONZE OPINIE. “Wat doet de Orde van Geneesheren eigenlijk wél nog?”
  PREMIUM
  7

  ONZE OPINIE. “Wat doet de Orde van Geneeshe­ren eigenlijk wél nog?”

  God is een fertiliteitsarts. Of tenminste: dat lijken die laatsten toch zelf te denken. In Torhout zou een gynaecoloog minstens vier vrouwen met zijn eigen zaad bevrucht hebben. Donorkinderen hebben vermoedens dat er zo minstens nog twee artsen zijn in ons land. De Orde van Geneesheren laat in het debat droogjes weten dat het “niet tot hun deontologische bevoegdheid” behoort. Een mens vraagt zich af: wat doet ze dan eigenlijk wél nog?