Column Jan Segers Steve Van den Kerkhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Column Jan Segers Steve Van den Kerkhof. © Photo News

COLUMN. “Hij moet eruit. Vandaag nog.” Jan Segers reconstrueert - met veel ironie - het ontslag van de CEO van Plopsa

Columnist Jan Segers reconstrueert het ontslag van Steve Van den Kerkhof, op zijn kenmerkende wijze. “Koen Clement schoof hen pagina 42 van het rapport-Mussche toe. ‘Lees dit.’ Hans Bourlon brak. ‘Nee toch? Zeg dat het niet waar is.’ Gert Verhulst trok wit weg. ‘De smeerlap. Hij moet eruit. Vandaag nog.’”

35 reacties

 • Eveline Van den Hout

  2 maanden geleden
  Dergelijke mensen zijn er in elk bedrijf, maar zolang de slachtoffers daar werken zal er geen enkele klacht komen uit angst job te verliezen en represaillemaatregelen te moeten ondergaan. Niet iedereen heeft de kracht van job te veranderen want wie zegt dat het op een ander beter is.
 • Mario Adams

  2 maanden geleden
  Een échte, competente, leidinggevende slaagt erin z'n mensen te motiveren zonder zelfs maar één lettergreep luider uit te spreken en zelfs zonder 'orders' te geven. Hij heeft ook respect voor iedere persoon binnen de organisatie, van poetshulp tot bestuurslid. Zo iemand krijgt respect zonder het af te dwingen. Ik heb er zo een paar gekend. Maar ik heb ook dictators gekend. Meestal zijn dat mensen die zich bewust zijn dat ze veel zwakheden hebben en eigenlijk niet zo competent zijn.
 • Leo Legrelle

  2 maanden geleden
  Ze hadden hem beter hele dagen laten werken in een suikerspinkraam aan een laag loon en vele uren kloppen. Zo kon hij ook eens ondervinden wat hij met zijn personeel deed. Blijkbaar snapt hij het nog altijd niet.
 • Fanny Konings

  2 maanden geleden
  Gelukkig zijn mensen daar juist wel van belang, en wordt er een veilig werkomgeving voorop gesteld en geluisterd naar de inhoud van dergelijke aangiften
 • richard lenssens

  2 maanden geleden
  Wat hij deed kan niet maar wil toch even opmerken dat je als werkgever met de dag zonder respect behandeld wordt.Vakbonden en arbeidsnemers denken soms dat een bedrijf "hun" bedrijf is en denken wat ze in hun hoofdje hebben te moeten verkrijgen en veelal bezitten ze nog niet de minste kwalificatie en mogen ze uberhaubt gelukkig zijn werk te hebben en daar is momenteel Delhaise mooiste voorbeeld van..Gelukkig met pensioen maar vandaag zou 'k geen bedrijf of kmo willen opstarten.