Jan Segers en Kurt Van Eeghem.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers en Kurt Van Eeghem. © HLN

COLUMN. Gênanter nog dan een vrouw van 60 die zichzelf een meisje noemt, is een man van 50 die een jongen wordt genoemd. Arme Peter Van de Veire

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Kurt Van Eeghem.

1 reactie

 • Luc Van Hauwermeiren

  2 maanden geleden
  Het zoveelste pareltje van Jan.
 1. COLUMN. De crèche is (ook) een heerlijke plek, waar de patatjes zomaar in de mond vliegen
  PREMIUM
  2

  COLUMN. De crèche is (ook) een heerlijke plek, waar de patatjes zomaar in de mond vliegen

  Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De verhalen uit enkele crèches doen fronsen, zeker als je zelf het geluk had om heel andere ervaringen op te doen. De kinderopvang kan namelijk een zalige plek zijn waar je kind als een koning wordt bediend. Daar moeten we het ook eens over hebben: de vele verzorgsters die met zachte liefde en stalen zenuwen elke dag patatjes maken, en meer.
 2. ONZE OPINIE. “Hoe vaak horen we nog dit soort verhalen over de kinderopvang? De vaststelling is telkens: men had sneller kunnen ingrijpen”
  PREMIUM
  10

  ONZE OPINIE. “Hoe vaak horen we nog dit soort verhalen over de kinderop­vang? De vaststel­ling is telkens: men had sneller kunnen ingrijpen”

  “Alweer prijs in een crèche. Alweer gruwel. Erger dan je al las. Hoe vaak nog dit soort verhalen? Wat ligt er nog te stinken onder de nonchalance van de afgelopen jaren?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Want telkens is de vaststelling: ingrijpen kon sneller. Het label ‘Erkend door Kind en Gezin’ is geen kwaliteitslabel meer. Het vertrouwen is te grabbel gegooid. De weg is lang, een opkuis meer dan nodig.”
 3. Slangen op maandag. In plaats van voor gerichte maatregelen heeft de regering altijd gekozen voor een goedgevulde hagelbuks. Iedereen moest meegenieten
  PREMIUM
  40

  Slangen op maandag. In plaats van voor gerichte maatrege­len heeft de regering altijd gekozen voor een goedgevul­de hagelbuks. Iedereen moest meegenie­ten

  Soms lijkt het parlement wel een verzameling aapjes, die niet meer doen dan op bevel op knopjes duwen. Verfrissend wanneer er dan eens een gorilla zoals N-VA-parlementslid Sander Loones blijkt tussen te zitten. Die gaf deze week een masterclass over wat je van een gedegen volksvertegenwoordiger mag verwachten. Tot twee keer toe bracht hij als oppositielid de regering-De Croo in verlegenheid, door hen te wijzen op fundamentele fouten in de begrotingsnota.