Jan Segers - Geregeld Ongeregeld: Svante Pääbo.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers - Geregeld Ongeregeld: Svante Pääbo. © GettyImages

COLUMN. De inzichten van Svante Pääbo verdienen meer dan een Nobelprijs. Een catalogus verdienen ze

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Svante Pääbo, Nobelprijswinnaar.

1 reactie

 • Jonny Van den Bruel

  6 maanden geleden
  Prachtig geschreven. Vooral de gelijkenis (van vader op zoon) van de koning en de werkloze in Henegouwen bracht me aan het lachen. Realisme ten top.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Slangen op maandag. CD&V omarmt het succes van de BoerBurgerBeweging. Maar dat die partij kiezers van Vlaams Belang verleidt? Begin er maar aan
  PREMIUM
  34

  Slangen op maandag. CD&V omarmt het succes van de BoerBurger­Be­we­ging. Maar dat die partij kiezers van Vlaams Belang verleidt? Begin er maar aan

  De inkt van de Nederlandse verkiezingsuitslag is nog geen week oud, maar er wordt alweer druk gespeculeerd dat de BoerBurgerBeweging bij de volgende verkiezingen opnieuw zal verdampen, ten gunste van weer een ander anti-establishmentalternatief. Met eerst Pim Fortuyn, vervolgens Geert Wilders, toen Baudet en nu BBB’s Caroline van der Plas, lijkt het inderdaad alsof het proteststokje in Nederland duchtig van hand naar hand gaat. Dat het in ons land zo goed als onmogelijk is dat een partij op dezelfde manier uit het niets kan oprijzen, heeft veel te maken met de genereuze partijfinanciering alhier, die bijna volledig in het teken staat van het belonen van het status quo.
 1. ONZE OPINIE. “Misschien wíllen politici niet dat u begrijpt hoe dramatisch onze begroting is?”
  PREMIUM
  95

  ONZE OPINIE. “Misschien wíllen politici niet dat u begrijpt hoe dramatisch onze begroting is?”

  Als elke Belg en elk bedrijf in dit land een heel jaar lang elke euro die ze in handen krijgen, zouden afgeven aan de staat, dan zouden we dat in 2050 twee tot drie jaar moeten volhouden om de schuldenput van België gedempt te krijgen. “Onze overheidsschuld is al dramatisch”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Maar experts waarschuwen dat ze hopeloos en gevaarlijk wordt als we niet meteen ingrijpen.”
 2. ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”
  PREMIUM
  68

  ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspannin­gen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

  “Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het werk moeten krijgen. Extra gevoelig is bovendien dat de bejubelde vooruitgang blijkbaar in Vlaanderen gebeurde, niet in Brussel of Wallonië.”