Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Sammy Mahdi (CD&V). © Johan Martens

Carl Devos. Bij gebrek aan beter werd CD&V een belangenpartij, die zich terugplooit op wat rest van de traditionele achterban

Dit weekend neemt Sammy Mahdi CD&V over. Met Coens verschuift een van de sympathiekste voorzitters naar de achtergrond. Enkel in CD&V zijn er die geloven dat Mahdi als de verlosser hét verschil zal maken. De uitdagingen zijn daar te groot voor. Als er wat meer profilering komt, valt dat niet eens op naast alle profilering die al op zoveel zenuwen werkt. Veel belangrijker dan scherpe taal is ouderwets beleid.

27 reacties

 • Emiel Van Roost

  1 week geleden
  Ik hoop dat cdnv onder de kiesdrempel komt, daar horen ze thuis.
 • Rik Duyvejonck

  1 maand geleden
  Allemaal goed en wel. Maar de cd&v is hun ruggegraat kwijt. Degene die de mensen verplichte om voor hen te stemmen. Sedert de leegloop van de kerken. De mensen geloven die gasten niet meer. En als ze nu nog een duivelspact aangaan met de nva lijk dat ze al gedaan hebben dan is hun doodvonnis getekend. Ouderwets goed bestuur, wil dat dan ook zeggen postjes pakkerij? En gewoon hun zakken vullen lijk vroeger? Al het gene die voor de werkman goed zijn wordt afgeschoten. De mensen geloven niet meer!
 • louis reinquin

  1 maand geleden
  Ja, Prof. Devos haalt ze correct aan, Vanpeteghem en Crevits 2 zwaargewichten met een zeer correct en oplossend gezind kabinet. Verder nog enkelen aan de kant geschoven lantaarns met zeer goed licht, ik zou ze kunnen vernoemen. Spijtig.
 • simonne goderie

  1 maand geleden
  Het heeft een doelstelling geweest om in elke regering te kruipen ,maar wel zonder enige vorm van ruggengraat te tonen .
 • Emiel Van Roost

  1 maand geleden
  In dit land is het normaal dat kleine partijtjes als groen en cdnv ministers hebben, democratie bestaat hier niet.
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. ONZE OPINIE. “We spoelen onze behoefte nog altijd door met drinkwater. Die luxe hebben we niet”
  PREMIUM
  30

  ONZE OPINIE. “We spoelen onze behoefte nog altijd door met drinkwater. Die luxe hebben we niet”

  Geen sproeiverbod in Vlaanderen voorlopig. Is dat erg? Is onze overheid niet alert? Het is niet omdat er geen verbod is dat iedereen roept: ‘Laat de kraan maar lopen!’ En dat is het goede nieuws: dat doen we ook niet. Of we nu massaal op reis waren, ons bewust zijn van de droogte of een combinatie van die twee: we zijn ons gazon deze zomer niet als een verhitte bezetene beginnen te besproeien.