John Vanneste (59) raakte 11 jaar geleden zwaargewond bij een ongeval op het kruispunt van de N305 en N327 op de Verre Ginste in Oostrozebeke
Volledig scherm
PREMIUM
John Vanneste (59) raakte 11 jaar geleden zwaargewond bij een ongeval op het kruispunt van de N305 en N327 op de Verre Ginste in Oostrozebeke © vdi

ZWART PUNT. John (59) lag drie weken in coma na zware crash op Verre Ginste: “Zelfs een boterham smeren, lukt niet meer”

OostrozebekeHij was er nooit teruggeweest, sinds die bijna fatale 14 maart 2010. Nu na meer dan 30 jaar het levensgevaarlijke kruispunt van twee gewestwegen op het gehucht Verre Ginste heraangelegd wordt, maakt hij voor ons een uitzondering. John Vanneste (59) liep elke week een wedstrijd van 10 of 20 kilometer, maar moet zich anno 2021 tevreden stellen met een wandeling van 2 of 3 kilometer. Op 30 jaar tijd lieten tien mensen het leven op het bewuste zwarte punt in Oostrozebeke. “Hier zijn veel te veel levens verwoest”, vertelt de man uit Harelbeke. “Op een dag weer kunnen lopen, het zou zo mooi zijn.” 

 1. “Met teddybeer als ‘mondmaskermaatje’ gaat het net iets makkelijker”: leerlingen maken het beste van mondmaskerplicht vanaf 6 jaar
  Emelgem

  “Met teddybeer als ‘mondmas­ker­maatje’ gaat het net iets makkelij­ker”: leerlingen maken het beste van mondmasker­plicht vanaf 6 jaar

  De mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf 6 jaar is niet overal even rustig verlopen, maar in Prizma-basisschool Sint-Pieter in Emelgem was dat wel het geval. De tendens is duidelijk: nee, zo’n masker is niet fijn, maar kinderen en leerkrachten proberen er wel het beste van te maken. En als het moet zelfs met een teddybeer als ‘mondmaskermaatje’.
 2. Jaymen (2,5) is deels doof, ouders starten inzamelactie voor hoorapparaat: “We willen zo snel mogelijk zijn taalachterstand wegwerken”
  PREMIUM
  Izegem

  Jaymen (2,5) is deels doof, ouders starten inzamelac­tie voor hoorappa­raat: “We willen zo snel mogelijk zijn taalachter­stand wegwerken”

  Amper 2,5 jaar is hij, maar kleine Jaymen uit Izegem heeft al een hele lijdensweg afgelegd. Hij was pas vier dagen oud toen hij een hersenvliesontsteking kreeg en een paar maanden later kreeg hij een waterhoofd. Sindsdien is hij gedeeltelijk doof. Een hoorapparaat zou zijn achterstand wat kunnen wegwerken. “Maar net nu is een herziening van onze zorgtoeslag geannuleerd”, zucht mama Ilse Vanpoucke. Jaymens ouders zijn daarom een inzamelactie gestart.