John Vanneste (59) raakte 11 jaar geleden zwaargewond bij een ongeval op het kruispunt van de N305 en N327 op de Verre Ginste in Oostrozebeke
Volledig scherm
PREMIUM
John Vanneste (59) raakte 11 jaar geleden zwaargewond bij een ongeval op het kruispunt van de N305 en N327 op de Verre Ginste in Oostrozebeke © vdi

ZWART PUNT. John (59) lag drie weken in coma na zware crash op Verre Ginste: “Zelfs een boterham smeren, lukt niet meer”

OostrozebekeHij was er nooit teruggeweest, sinds die bijna fatale 14 maart 2010. Nu na meer dan 30 jaar het levensgevaarlijke kruispunt van twee gewestwegen op het gehucht Verre Ginste heraangelegd wordt, maakt hij voor ons een uitzondering. John Vanneste (59) liep elke week een wedstrijd van 10 of 20 kilometer, maar moet zich anno 2021 tevreden stellen met een wandeling van 2 of 3 kilometer. Op 30 jaar tijd lieten tien mensen het leven op het bewuste zwarte punt in Oostrozebeke. “Hier zijn veel te veel levens verwoest”, vertelt de man uit Harelbeke. “Op een dag weer kunnen lopen, het zou zo mooi zijn.” 

 1. Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”
  PREMIUM
  Tielt/Wingene

  Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”

  Priester Norbert Bethune (77), die in 1992 het celibaat vaarwel zei, geschorst werd door toenmalig bisschop Roger Vangheluwe en sindsdien op eigen houtje als priester bleef werken, is samen met zijn vrouw op de koffie geweest bij bisschop Lode Aerts. Aanleiding was de vijftigste verjaardag van het priesterschap van Bethune. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, zeker aangezien Bethune vroeger lijnrecht tegenover het bisdom stond.
 2. Nieuwe kazerne vlakbij Gentseweg moet ook aantrekkingspool worden voor extra vrijwilligers
  Sint-Eloois-Vijve

  Nieuwe kazerne vlakbij Gentseweg moet ook aantrek­kings­pool worden voor extra vrijwilli­gers

  In de gietende regen is zaterdag de eerste spadesteek gegeven voor een nieuwe kazerne waar eind 2022 de blussers uit Waregem en Beveren-Leie hun uitvalsbasis zullen hebben. Het gaat om een investering van bijna 5 miljoen euro. “Twee jaar geleden, toen we de nieuwe kazerne Belgiek in gebruik namen, merkten we dat nieuwe vrijwilligers kwamen aansluiten. Hopelijk gebeurt dat hier straks ook.”
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Risicopatiënt Bert (43) schrijft open brief aan niet-gevaccineerden: “Verplichte vaccinatie is de enige weg uit dit moeras”
  Izegem

  Risicopa­tiënt Bert (43) schrijft open brief aan niet-gevacci­neer­den: “Verplichte vaccinatie is de enige weg uit dit moeras”

  Bert Begein (43), een in Izegem en omstreken bekend gezicht, is sinds hij 34 jaar geleden bij een verkeersongeval betrokken raakte volledig verlamd en moet met beademing door het leven gaan. Omdat het met de coronacijfers opnieuw de verkeerde kant uitgaat, kroop hij in zijn pen en hekelt hij in een open brief mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren. Hij pleit meteen ook voor een verplichte vaccinatie.