Zussen Ymke (35) en Lobke (37) en hun oma Jeanine Roobroeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Zussen Ymke (35) en Lobke (37) en hun oma Jeanine Roobroeck. © Simon Mouton Photo News

Zussen haalden oma weg uit woonzorgcentrum na moordpoging met insuline: “Iemand zette die injectie goed verborgen tussen haar tenen”

OostrozebekeZe wordt binnenkort 90 jaar. Maar die mijlpaal had Jeanine Roobroeck (89) bijna niet meer gerond. Want de onbekende dader die drie moorden pleegde en zes moordpogingen ondernam in een rusthuis in Oostrozebeke had het ook op haar gemunt. Hij of zij diende Jeanine in februari 2021 ook traagwerkende insuline toe. Maar de vrouw haalde het. “Volgens ons diende iemand bewust die insuline toe om daarna op te treden als ‘reddende engel’”, vertellen haar kleindochters. De zussen hebben vermoedens over een eventuele dader.

7 reacties

 • Ivan Roelands

  5 maanden geleden
  Insuline is helemaal niet zo makkelijk te traceren als men in het andere interview beweerd. Insuline begint te ontbinden na enkele minuten, als het in de bloedbaan terecht komt een is volledig verdwenen na 4 tot 6 uur, afhankelijk van het type insuline. En de naaldsporen zijn nagenoeg onzichtbaar. Zeker als men nog geen insuline spuit. Ook gaat men in wat men noemt een diabetische coma, die legt het lichaam stil tot 24 uren om het te beschermen. Men kan daar perfect uitkomen zonder schade.
 • Linda Torfs

  5 maanden geleden
  Iedereen ondervragen. Zelfs de huisdokter.
 • Jelle De Waele

  5 maanden geleden
  Kan deze oma geen beschrijving geven van deze persoon?
 • Saskia Jongen

  5 maanden geleden
  En die persoon is niet opgepakt? Ongelofelijk weer , is toch niet normaal
 • Jan Hebbelinck

  5 maanden geleden
  Als ik het goed begrijp werkt die dader daar dus nog. Amai dat moet daar een toffe sfeer zijn, iedereen verdenkt daar nu elkaar.