Sebastien Smets
Volledig scherm
© Sebastien Smets

Zo VeloVeilig is Oostrozebeke: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.
 1. Jean-Pierre Deven stopt met politiek en geeft schepensjerp terug aan voorgangster: “Ik heb rust nodig en die vind je niet in het jachtig bestaan dat ik nu leid.”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Jean-Pier­re Deven stopt met politiek en geeft schepens­jerp terug aan voorgang­ster: “Ik heb rust nodig en die vind je niet in het jachtig bestaan dat ik nu leid.”

  Twee jaar na zijn aanstelling als cultuurschepen gooit Jean-Pierre Deven de handdoek in de ring. De stichter van het Labadoux-festival stopt door gezondheidsproblemen met de politiek. Opvallend: zijn bevoegdheden keren na de zomer terug naar zijn voorgangster Nadine Verheye, die er in volle coronaperiode mee stopte. Nu ziet ze het alsnog zitten terug te keren naar het politieke toneel.