Tom en Tim met het Lucifer-bier bij ontmoetingscentrum en vroegere brouwerij Vondel in Meulebeke.
Volledig scherm
Tom en Tim met het Lucifer-bier bij ontmoetingscentrum en vroegere brouwerij Vondel in Meulebeke. © RV

Schoonbroers brengen iconisch bier Lucifer terug naar Meulebeke: “Laatste kans om stukje vloeibare geschiedenis te proeven”

Meulebeke / OostrozebekeSchoonbroers Tom D’Halluin en Tim Duyck uit Oostrozebeke brengen het iconische bier Lucifer terug naar Meulebeke. Het bier werd honderd jaar geleden voor het eerst gebrouwen in de toenmalige brouwerij Vondel. Nu zit het bij brouwerij Het Anker in Mechelen, maar die is gestopt met de productie. Het duo kon de hand leggen op de laatste voorraad. Om de cirkel rond te maken, verkopen ze die nu in Meulebeke en omstreken.

 1. Debra-Meat wil slachtcapaciteit verhogen van 1,5 naar 2,4 miljoen varkens per jaar, vier jaar na hetze rond undercoverbeelden
  PREMIUM
  Tielt

  De­bra-Meat wil slachtcapa­ci­teit verhogen van 1,5 naar 2,4 miljoen varkens per jaar, vier jaar na hetze rond undercover­beel­den

  Slachthuis Debra-Meat haalt de plannen voor een fikse uitbreiding van de slachtcapaciteit van onder het stof. In 2017 had het slachthuis al een vergunningsaanvraag op zak, maar het plan werd on hold gezet toen Animal Rights undercoverbeelden verspreidde. Als Debra-Meat groen licht krijgt, dan zullen er per jaar tot 2,4 miljoen varkens geslacht worden. Buurtbewoners maken zich zorgen.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis