De chauffeur van een schoolbus (niet het exemplaar op deze archieffoto die louter bedoeld is als illustratief beeld) kon het niet laten om tijdens het rijden toch met zijn smartphone bezig te zijn.
Volledig scherm
De chauffeur van een schoolbus (niet het exemplaar op deze archieffoto die louter bedoeld is als illustratief beeld) kon het niet laten om tijdens het rijden toch met zijn smartphone bezig te zijn. © Alexander Haezebrouck

Politie betrapt 35 bestuurders die gsm’en achter het stuur

Meulebeke/Ingelmunster/Dentergem/Oostrozebeke/WielsbekeIn elk van de vijf gemeenten van de politiezone Midow werd dinsdag een verkeersactie gehouden. 35 mensen werden betrapt op gsm’en achter het stuur.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!
 3. Rapper Jordy en producer Bram lanceren hiphopplaat ‘Recht ut Rwosbeke’: “Muzikale ode aan ons thuisdorp”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  Rapper Jordy en producer Bram lanceren hiphop­plaat ‘Recht ut Rwosbeke’: “Muzikale ode aan ons thuisdorp”

  Wie dacht dat de heren van ’t Hof van Commerce de enige zijn die hun bakermat al rappend de hemel in prijzen, peist ipnieuw. Oostrozebekenaar Jordy ‘MC TV’ Verhulst (22) hanteert op single ‘Zevenentachtigtachtig’ ook het West-Vlaams om zijn thuisgemeente te omschrijven. Samen met producer Bram ‘Sukee’ Devos (23) heeft hij nu een EP met meer lokaal moois uit. Op 1 juli geven ze hun eerste optreden.