Schepen van Lokale Economie Olivier De Marez (Oostrozebeke.nu) in de dorpskern van Oostrozebeke.
Volledig scherm
Schepen van Lokale Economie Olivier De Marez (Oostrozebeke.nu) in de dorpskern van Oostrozebeke. © VDI

Oostrozebeke voorziet Shop & Go-plaatsen in centrum

OostrozebekeDe gemeente Oostrozebeke heeft een nieuw strategisch commercieel plan klaar om de handel in het centrum te stimuleren. Een van de pijlers is een nieuw parkeerbeleid.

 1. Audit Vlaanderen start nieuw onderzoek naar mogelijke fraude bij gemeentebestuur Meulebeke: “Al de tweede keer in drie jaar prijs”
  PREMIUM

  Audit Vlaanderen start nieuw onderzoek naar mogelijke fraude bij gemeentebe­stuur Meulebeke: “Al de tweede keer in drie jaar prijs”

  Audit Vlaanderen is een tweede forensisch onderzoek naar mogelijke misdrijven binnen het gemeentebestuur van Meulebeke gestart. Een eerste doorlichting bracht vorig jaar mogelijke belangenvermenging bij vastgoeddeals aan het licht. Over de inhoud van de tweede audit lost de gemeente tot ergernis van de oppositie niets. Opvallend: burgemeester Dirk Verwilst (Lijst van de Burgemeester) zegt dat hij op dit moment ook nog niets meer weet.
  Meulebeke
 2. Meerderheid drinkt ‘eigen’ bier op in dorpszaal, collega’s leggen hen nu boete op van 500 euro: “Wat voor de burger geldt, geldt ook voor politici”
  PREMIUM

  Meerder­heid drinkt ‘eigen’ bier op in dorpszaal, collega’s leggen hen nu boete op van 500 euro: “Wat voor de burger geldt, geldt ook voor politici”

  De betere politieke discussie in het West-Vlaamse Wielsbeke. De oppositie én de resterende leden van meerderheidspartij CD&V willen de leden van Team 8710 - ook meerderheid - een boete van 500 euro opleggen. De politici huurden de plaatselijke zaal en dronken er hun meegebrachte bieren leeg, wat volgens het gemeentereglement niet mag. “Politici moeten het goede voorbeeld geven”, zegt raadslid Rik Buyse (N-VA). Verslag van een geanimeerde zitting.
  Wielsbeke
 3. LEVENSVERHAAL. Politica Frieda Van Themsche (67) overleden na val: “Om allemansvriend te zijn, was haar mening te uitgesproken. Maar iedereen kreeg respect”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Politica Frieda Van Themsche (67) overleden na val: “Om allemans­vriend te zijn, was haar mening te uitgespro­ken. Maar iedereen kreeg respect”

  Frieda Van Themsche, voormalig volksvertegenwoordiger, provincieraadslid en gemeenteraadslid voor Vlaams Blok en later Vlaams Belang, is op 67-jarige leeftijd overleden nadat ze slecht ten val kwam. “Frieda was een echte flamingante. Ze weigerde eens de eed af te leggen, omdat daarin een verwijzing naar België zat”, zegt burgemeester Alain Top (Vooruit). “En toch mocht andermans mening er ook zijn.” Het verhaal van een vrouw die twee wel érg zwarte dagen heeft gekend.
  Harelbeke