Werner Vandekerkhove en zijn vrouw Lieve krijgen het bezoek van buurvrouw Paulette. Werner ontdekte woensdag dat zijn eigen halfbroer een moordpoging in het rusthuis overleefde. Paulette weet het intussen zeker: zij zal nooit naar Rozenberg verhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Werner Vandekerkhove en zijn vrouw Lieve krijgen het bezoek van buurvrouw Paulette. Werner ontdekte woensdag dat zijn eigen halfbroer een moordpoging in het rusthuis overleefde. Paulette weet het intussen zeker: zij zal nooit naar Rozenberg verhuizen. © Maxime Petit

Oostrozebeke, kleine gemeente die met rusthuismoorden grote klap kreeg: “Mij krijgen ze daar met geen stokken nog binnen”

OostrozebekeGeschrokken, verbouwereerd, geshockeerd: de overtreffende trap waar elke Oostrozebekenaar woensdag op stond. De drie moorden en zes pogingen daartoe in woonzorgcentrum Rozenberg waren uiteraard hét gespreksonderwerp van de dag in het 8.000 zielen tellende dorp. En iedereen is het erover eens: niemand kan het geloven. “Of we bang zijn om zelf naar het rusthuis te verhuizen? Laat ons zeggen dat we... niet echt geneigd zijn om dat nog te overwegen.”