Het ongeval speelde zich 4,5 jaar geleden af in Metaalbouw Vandekerckhove.
Volledig scherm
Het ongeval speelde zich 4,5 jaar geleden af in Metaalbouw Vandekerckhove. © Google Street View

Metaalbedrijf riskeert enorme boete nadat arbeider onder metalen balk van 2 ton belandt: “Firma maakte zich ook schuldig aan sociale dumping”

OostrozebekeMetaalbouw Vandekerckhove uit Oostrozebeke riskeert in de Brugse rechtbank een boete van 114.000 euro voor een arbeidsongeval waarbij een Roemeense arbeider onder een metalen balk van twee ton terechtkwam. Volgens het arbeidsauditoraat maakte het bedrijf zich ook schuldig aan sociale dumping, maar de verdediging vraagt de vrijspraak.

 1. Verplicht uniforme parasols en luifels kosten Ronny (60) 10.000 euro: “Alsof we het door corona nog niet moeilijk genoeg hebben”
  PREMIUM
  Tielt

  Verplicht uniforme parasols en luifels kosten Ronny (60) 10.000 euro: “Alsof we het door corona nog niet moeilijk genoeg hebben”

  In de komende jaren moeten alle luifels en parasols rond de markt zwart kleuren, maar niet alle horecazaken zijn daar blij mee. Zo kijkt Ronny Decock (60) van tearoom de Botermarkt naar eigen zeggen aan tegen een investering van 10.000 euro. “De kleurverandering kwam er op uitdrukkelijke vraag van de horeca zelf”, reageert schepen Hedwig Verdoodt.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen