José houdt na vijftig jaar op met kruidenierszaak Houtteman in Oostrozebeke. Ook zus Marleen stopt.
Volledig scherm
PREMIUM
José houdt na vijftig jaar op met kruidenierszaak Houtteman in Oostrozebeke. Ook zus Marleen stopt. © Maxime Petit

Laatste winkel trekt weg uit de Kerkstraat: José (71) en Marleen (60) stoppen na vijftig jaar met bekende kruidenierszaak Houtteman

OostrozebekeOp zondag 15 augustus valt het doek over de bekende Oostrozebeekse kruidenierszaak Houtteman. Het was niet alleen de oudste maar ook laatst overblijvende winkel in de Kerkstraat. José Houtteman (71) stond er met hulp van zus Marleen (60) liefst een halve eeuw achter de toonbank, maar wil het nu wat kalmer aandoen. Met de stopzetting verdwijnt een monument uit het lokale handelsleven.

  1. Familie en vrienden herdenken oud-burgemeester Gerda Mylle met wandeling langs realisaties: “We zouden graag haar naam vereeuwigd zien in het straatbeeld”
    PREMIUM
    Izegem

    Familie en vrienden herdenken oud-burgemees­ter Gerda Mylle met wandeling langs realisa­ties: “We zouden graag haar naam vereeuwigd zien in het straat­beeld”

    Vijftien maanden na haar onverwachte overlijden is de oud-burgemeester Gerda Mylle nog lang niet vergeten. Nu de coronamaatregelen het toelaten, willen haar familie en vrienden iedereen de kans geven op passende wijze afscheid te nemen. Dat gebeurt tijdens een herdenkingswandeling langs haar grootste realisaties. Haar zoon Brecht D’Artois en voormalig collega en goede vriend Dirk Van Walleghem blikken tijdens de wandeling terug op haar leven en werk.