José houdt na vijftig jaar op met kruidenierszaak Houtteman in Oostrozebeke. Ook zus Marleen stopt.
Volledig scherm
PREMIUM
José houdt na vijftig jaar op met kruidenierszaak Houtteman in Oostrozebeke. Ook zus Marleen stopt. © Maxime Petit

Laatste winkel trekt weg uit de Kerkstraat: José (71) en Marleen (60) stoppen na vijftig jaar met bekende kruidenierszaak Houtteman

OostrozebekeOp zondag 15 augustus valt het doek over de bekende Oostrozebeekse kruidenierszaak Houtteman. Het was niet alleen de oudste maar ook laatst overblijvende winkel in de Kerkstraat. José Houtteman (71) stond er met hulp van zus Marleen (60) liefst een halve eeuw achter de toonbank, maar wil het nu wat kalmer aandoen. Met de stopzetting verdwijnt een monument uit het lokale handelsleven.

 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Rusthuis Rozenberg recht de rug na insulinemoorden en stelt duofiets voor: “Onze mensen hebben ook recht op wat ontspanning”
  Oostrozebeke

  Rusthuis Rozenberg recht de rug na insuline­moor­den en stelt duofiets voor: “Onze mensen hebben ook recht op wat ontspan­ning”

  Het nieuws van de drie moorden en zes moordpogingen in rusthuis Rozenberg, dat bekend raakte na onderzoek door de onderzoekscel van ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM NIEUWS’, zindert niet alleen na in de gemeente, maar ook in het rusthuis zelf. Daar proberen personeel en bewoners zo goed en zo kwaad als het kan de draad van het dagelijks leven terug op te pikken. Zo kunnen bewoners voortaan hun zinnen verzetten op een elektrische duofiets die dankzij een inzamelactie kon worden aangekocht.