Junior Planckaert (rechts) rijdt straks in een Skoda R5 de ORC Rally in Oostrozebeke, net als Philip Eggermont (midden) en Xavier Beel.
Volledig scherm
PREMIUM
Junior Planckaert (rechts) rijdt straks in een Skoda R5 de ORC Rally in Oostrozebeke, net als Philip Eggermont (midden) en Xavier Beel. © VDI

Junior Planckaert maakt rallyrentree in Oostrozebeke: “Het doel? De wedstrijd eens volledig uitrijden”

Oostrozebeke/ Wielsbeke / IzegemOp televisie zoekt hij nog altijd naar de liefde, maar ondertussen koestert Junior Planckaert ook de droom om rallypiloot te worden. Wielsbekenaar Philip Eggermont (63) geeft de Planckaert-telg die kans op de ORC Rally van Oostrozebeke in het laatste weekend van mei. “Hopelijk blijven we nu wel gespaard van pech”, zegt Junior, die daarmee doelt op zijn mislukte rallydebuut vorig jaar.

  1. Burgemeester van Waregem Kurt Vanryckeghem (56) kondigt afscheid aan: “Ik wil stoppen op een hoogtepunt”
    PREMIUM
    Waregem

    Burgemees­ter van Waregem Kurt Vanryckeg­hem (56) kondigt afscheid aan: “Ik wil stoppen op een hoogtepunt”

    Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) houdt er eind deze legislatuur mee op als burgemeester van Waregem. Hij zal dan 18 jaar burgemeester geweest zijn van de stad. Een geheim heeft hij daar nooit van gemaakt dat dit wellicht zijn laatste legislatuur is, maar officieel bevestigen deed hij het pas vandaag. “Ik wil absoluut niet de politicus zijn die een legislatuur te lang aan zet blijft. Ik wil stoppen op een hoogtepunt.” Ook bij de volgende Vlaams parlementsverkiezingen komt Vanryckeghem niet meer op.