Aloïs D. (87) uit Oostrozebeke verscheen voor de onderzoeksrechter in Kortrijk, die hem liet aanhouden op verdenking van moord op zijn echtgenote Mariette Cannoot
Volledig scherm
PREMIUM
Aloïs D. (87) uit Oostrozebeke verscheen voor de onderzoeksrechter in Kortrijk, die hem liet aanhouden op verdenking van moord op zijn echtgenote Mariette Cannoot © Henk Deleu

“Haar dominantie dreef hem tot het uiterste”: was ‘Wies’ (87) moegetergd toen hij Mariette (87) het hoofd insloeg?

OostrozebekeTerwijl zijn broer Eric boodschappen deed voor het koppel, bracht Aloïs D. maandagmiddag in Oostrozebeke zijn vrouw Mariette Cannoot, ook 87, om het leven. “Toen ik terugkwam, stond hij daar, in de keuken”, zegt Eric. “Mariette lag op de grond. Ze leefde nog. Na al de ruzies van de afgelopen jaren had ik het net omgekeerd verwacht. Er moet iets geknapt zijn bij hem, anders doe je zoiets niet.” Kan zijn, denkt ook een neef van het slachtoffer. “Al heb ik hen persoonlijk nooit ruzie zien maken.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Jimmy (45) draagt deelname aan Bake Off Vlaanderen op aan overleden zus: “Als ze er nog was geweest, dan was ze mijn allergrootste fan”
  Schuiferskapelle

  Jimmy (45) draagt deelname aan Bake Off Vlaanderen op aan overleden zus: “Als ze er nog was geweest, dan was ze mijn allergroot­ste fan”

  Vanaf woensdag 27 oktober geven tien bakkers opnieuw het beste van zichzelf in het vijfde seizoen van Bake Off Vlaanderen op Play4. Ook Jimmy Trioen uit Schuiferskapelle doet mee. Hij draagt zijn deelname op aan zijn jongere zus, die vorig jaar uit het leven stapte en net als Jimmy hield van bakken. “Nancy kijkt mee over mijn schouder”, vertelt Jimmy.