Zussen Evelyn en Celine runnen in Oostrozebeke hoeveslagerij Mandeldaele.
Volledig scherm
PREMIUM
Zussen Evelyn en Celine runnen in Oostrozebeke hoeveslagerij Mandeldaele. © Maxime Petit

Girl power in de slagerij: beenhouwer Evelyn (36) en kok Celine (29) zetten samen zaak van hun ouders verder

Liefst één op de vijf Vlamingen kiest sinds de coronacrisis vaker voor lokale producten. Goed nieuws voor hoeve- en buurtwinkels, die heel wat nieuwe klanten mochten verwelkomen. De zussen Evelyn (36) en Celine Vanspeybrouck (29) van hoeveslagerij Mandeldaele kunnen ervan meespreken. “We zijn blij met de extra aandacht, maar hopen vooral dat het principe van lokaal kopen definitief een breder publiek bereikt”, vertellen de zussen. In deel één van een zesdelige reeks rond de korte keten trekken we dwars door de Mandelstreek.  De andere afleveringen vind je hier.

 1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen

 2. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt