Schoonbroers Tom en Tim met hun nieuwe bier Pétanq.
Volledig scherm
Schoonbroers Tom en Tim met hun nieuwe bier Pétanq. © vdi

Een spelletje petanque, daar past een nieuw bier bij: “Het roept meteen een vakantiegevoel op”

OostrozebekeTerwijl de meesten tijdens een partijtje petanque smachten naar een deugddoende picon, moesten schoonbroers Tom D’Halluin en Tim Duyck spontaan aan bier denken. Niet zomaar wat gerstenat, want het leidde tot de creatie van het nieuwe Pétanq-bier.

 1. Bart en Sabrina stoppen na 32 jaar met ambachtelijke slagerij Defour: “Ze kwamen van ver voor onze bloedworst of paté
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Bart en Sabrina stoppen na 32 jaar met ambachte­lij­ke slagerij Defour: “Ze kwamen van ver voor onze bloedworst of paté

  Maar liefst 95 jaar lang kon je bij de familie Defour in Ingelmunster terecht voor een vers stukje vlees, maar aan die lange traditie komt nu een eind. Wat ooit begon bij grootvader Karel Lodewijk eindigt dit weekend bij Bart Defour (61) en zijn vrouw Sabrina (58) in de Doelstraat, want ze gaan met pensioen. Het einde van een tijdperk, want hun klassieke koteletten, hoofdvlees of paté waren in de ruime regio gekend.
 2. Vrouw die haar huisarts uur lang gijzelde, blijft aangehouden: “Mijn cliënt hoort thuis in een psychiatrisch centrum en niet in de gevangenis”
  Waregem / Zulte

  Vrouw die haar huisarts uur lang gijzelde, blijft aangehou­den: “Mijn cliënt hoort thuis in een psychia­trisch centrum en niet in de gevangenis”

  De 48-jarige vrouw die afgelopen maandag haar huisarts een uur lang gijzelde en bedreigde met een mes, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Kortrijk vrijdag beslist. Haar advocaat gaat ondertussen op zoek naar een psychiatrisch centrum voor de vrouw. “Ze kampt met zware psychische problemen en sinds 2003 liepen al bijna 100 oproepen binnen bij de politie voor haar”, vertelt haar advocaat Bram Elyn.