Kleindochter Lindsay vraagt zich af waarom haar grootmoeder vermoord werd.
Volledig scherm
Kleindochter Lindsay vraagt zich af waarom haar grootmoeder vermoord werd. © Simon Mouton Photo News / TLG

Drie moorden en zes moordpogingen op bejaarden met overdosis insuline in West-Vlaams rusthuis: dader nog niet gevat

OostrozebekeSpeurders bijten al maandenlang hun tanden stuk op één van de meest omvangrijke moorddossiers van de afgelopen tijd. Een nog onbekende dader vermoordde drie bejaarden in een rusthuis in het West-Vlaamse Oostrozebeke en probeerde er nog eens vier te doden. Volgens onderzoek van ‘VTM NIEUWS' en ‘Het Laatste Nieuws’ werden ze vergiftigd met een overdosis insuline. “Mama had helemaal geen diabetes. Maar iemand spoot het toch in, onopgemerkt tussen haar tenen”, klinkt het bij de kleindochters van een slachtoffer.

11 reacties

 • Michael Ceelen

  3 maanden geleden
  Tijdens corona mocht er zo al geen bezoek meer komen en zeker niet hetzelfde bezoek bij meerdere bewoners! Overduidelijk dat het iemand van het personeel geweest is. Of heeft het rusthuis tijdens corona de deuren opengelaten zodat onbekenden er vaak gewoon konden "inbreken"??
 • Saskia Jongen

  3 maanden geleden
  Ze weten toch wie wanneer gewerkt heeft er moet toch ergens iets verdachts zijn opgemerkt of verdacht gedrag van iemand
 • willems michel

  3 maanden geleden
  Weten waar je moet prikken weet iedereen die in de zorg werkt en aan materiaal geraak je overal. Pas toch maar op met vermoedens, laat de speurders rustig hun werk doen.
 • Peter Van Dam

  3 maanden geleden
  Toegang tot de medicatie, weten waar te prikken, meermaals toegang tot de bewoners zonder dat opgemerkt te worden. Kans is inderdaad groot dat het een personeelslid was maar je bent nooit zeker zonder dat je iets van bewijs hebt. Laat het maar aan de onderzoekers over zou ik zeggen ipv te gissen en er cluedo van te maken. Dat laatste helpt niemand vooruit.
 • edwig Impen

  3 maanden geleden
  Stonden er geen camera's? En indien die er niet stonden moeten ze er dan toch bijgezet zijn na de ontdekking van de eerste moorden? En als je dan selectief werkt moet je toch bij een of een paar mogelijke daders uitkomen?
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Tielt gaat bestuurskracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”
  Tielt

  Tielt gaat bestuurs­kracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”

  Dat Tielt met buurgemeenten Pittem en Meulebeke voorzichtig aan het praten is over een eventuele fusie is al langer bekend. Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) is voorstander, maar wil niet te hard van stapel lopen. “We gaan eerst werk maken van een bestuurskrachtanalyse”, aldus de burgemeester. “Blind trouwen doen we liever niet. En trouwen voor het geld gaan we ook niet doen.”
 2. Meulebeke snoeit in aanbod door stijgende energie- en loonkosten: “Voorlopig geen uitbreiding recyclagepark en warme maaltijden aan huis besteden we uit”
  PREMIUM
  Meulebeke

  Meulebeke snoeit in aanbod door stijgende energie- en loonkosten: “Voorlopig geen uitbrei­ding recyclage­park en warme maaltijden aan huis besteden we uit”

  Stijgende materiaalprijzen en hogere energie- en loonkosten zadelen Meulebeke de komende drie jaar met een extra factuur van minstens zes miljoen euro op en dus moet de gemeente noodgedwongen op andere vlakken besparen. Zo stelt het de uitbreiding van zijn recyclagepark uit en zal het lokaal dienstencentrum niet langer in eigen beheer maaltijden aanbieden, waardoor drie jobs sneuvelen.