Dader rusthuismoorden nog op vrije voeten: “Mogelijk gaat het om een personeelslid”

OostrozebekeHet is onduidelijk wie de rusthuismoorden in Oostrozebeke heeft gepleegd, maar mogelijk gaat het om een medewerker van woonzorgcentrum Rozenberg. “De vermoedens zijn voorlopig dat het om een personeelslid gaat, maar dat durven ze hier niet met zoveel woorden zeggen”, vertelt VTM-journalist Tim Lescrauwaet vanuit de West-Vlaamse gemeente.

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. RECONSTRUCTIE. Het mysterie van de rusthuismoorden: "Gedood uit medelijden? Daar was onze oma nog véél te goed voor”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  RECONSTRUC­TIE. Het mysterie van de rusthuis­moor­den: "Gedood uit medelijden? Daar was onze oma nog véél te goed voor”

  Wat bezielde de dader om in het OCMW-rusthuis van een rustig dorpje in West-Vlaanderen - in volle coronacrisis - drie mensen te vermoorden met een overdosis insuline? Hoe kon die nog eens vier andere bewoners liefst zes keer proberen te vergiftigen? Onze onderzoeksredactie reconstrueerde het werk van de moordenaar(s). “Zag de dader zichzelf als een ‘engel des doods’ die doodde uit medelijden? Dat geloven we niet”, zegt de kleindochter van Madeleine Goemaere (93), één van de dodelijke slachtoffers van de rusthuismoordenaar. Ook het Woonzorgcentrum reageert.