Tom DeGres van Saverde met enkele van hun chocolade creaties.
Volledig scherm
Tom DeGres van Saverde met enkele van hun chocolade creaties. © VDI

Chocoladebedrijf Saverde krijgt Vlaamse steun voor verhuis naar Ingelmunster: “Chocolade is nog altijd een van de grootste visitekaartjes van ons land, dus de zaken lopen goed”

Zie je ergens een stukje eetbare decoratie van chocolade op een lekkernij, dan is de kans groot dat ze afkomstig is van het Oostrozebeekse Saverde. Het bedrijf specialiseert zich in de decoratie, garnituur en afwerking van onder andere pralines of kerststronken. De zaken gaan goed en om aan de vraag te kunnen voldoen, dringt een verhuis naar een groter gebouw in Ingelmunster zich op. De Vlaamse overheid geeft 147.000 euro aan subsidies.

0 reacties

 1. 17 gemeenten dagen elkaar uit tijdens 10.000-stappenclash
  Roeselare

  17 gemeenten dagen elkaar uit tijdens 10.000-stappen­clash

  Blijven bewegen, dat is nu meer dan ooit het motto. Zeventien Gezonde Gemeenten in Midden-West-Vlaanderen -Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke - hebben die boodschap goed begrepen en dagen elkaar in mei uit in een ware stappenclash. Wil je je steentje bijdragen voor jouw gemeente? Registreer je dan op www.10000stappen.be en geef in mei elke dag je gezette stappen door. Logo Midden-West-Vlaanderen, organisator van de regionale stappenclash, schenkt de winnende gemeente de wisselbeker en een pakket signalisatiematerialen of een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau ter waarde van maximum300 euro. Op www.logomiddenwvl.be/stappenclash kun je elke vrijdag de tussenstand volgen.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing