De gemeente geeft voortaan een subsidie voor bepaalde buurt- en straatfeesten.
Volledig scherm
De gemeente geeft voortaan een subsidie voor bepaalde buurt- en straatfeesten. © Geert De Rycke

Buurt- en straatfeesten krijgen voortaan subsidie

Het gemeentebestuur voert een subsidie in om buurt- en straatfeesten te ondersteunen. Oostrozebekenaren die een activiteit willen organiseren om mensen uit hun buurt of straat samen te brengen en zo de sociale contacten willen aanmoedigen, kunnen de subsidie aanvragen.

0 reacties

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Voorbereidende werken Markt gaan nieuwe fase in
  Meulebeke

  Voorberei­den­de werken Markt gaan nieuwe fase in

  Op maandag 23 mei gaat de derde fase van de nutswerken voor de heraanleg van de Meulebeekse Markt van start. De nutswerken starten in de Oostrozebekestraat/Gentstraat. Hierdoor zal de Oostrozebekestraat afgesloten worden aan het kruispunt met de Gentstraat. De omleiding loopt via Bertje Santensweg, Holdestraat, Barnumstraat en Kapellestraat. De doorgang naar de Markt is wel weer mogelijk via de Kasteelstraat, Goethalsplaats en Kerkstraat. Parkeren blijft mogelijk op het Marktplein en in de Holdestraat.