Oostrozebeke kan voortaan terug ereburgers benoemen.
Volledig scherm
Oostrozebeke kan voortaan terug ereburgers benoemen. © vdi


Oostrozebeke kan weer ereburgers aanstellen

OostrozebekeHet gemeentebestuur van Oostrozebeke heeft een reglement klaar waarbij het opnieuw ereburgers kan aanstellen. Dat initiatief bestond vroeger al, maar raakte in onbruik bij de huldiging van verdienstelijke inwoners.

 1. Coronaregels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”
  PREMIUM
  Harelbeke/Kortrijk

  Coronare­gels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”

  Pourquoi Pas, een nieuwe parenclub in Harelbeke, ontvangt nog geen swingers. De opening is voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Boven mag je doen wat je wil, zodra je op een matras ligt. Maar beneden in de bar worden we aan banden gelegd. Het is absurd. We koesterden hoop dat de coronamaatregelen snel zouden versoepelen, maar dat is helaas niet het geval”, zeggen de uit Kortrijk afkomstige uitbaters Benny Vandenbroucke (53) en Soraya Vandamme (41).
 2. Vrijwilligers Rode Kruis onder de indruk na missie in rampgebied: “Doffe ellende gezien, maar ook veel mensen die de moed niet laten zakken”
  Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem/Kuurne

  Vrijwilli­gers Rode Kruis onder de indruk na missie in rampgebied: “Doffe ellende gezien, maar ook veel mensen die de moed niet laten zakken”

  Een tiental vrijwilligers van het Rode Kruis uit het Kortrijkse is zaterdag en zondag naar het overstromingsgebied in Wallonië getrokken om er te helpen waar nodig. “Onze bijdrage was bescheiden, maar wel belangrijk. Elke helpende hand is er welkom en de getroffen bevolking is enorm dankbaar. Als het kan, gaan we beslist nog terug.”
 1. Geen mondmaskers of afstand houden op Labadoux Zomert: “Genieten in één grote veilige bubbel”
  Ingelmunster

  Geen mondmas­kers of afstand houden op Labadoux Zomert: “Genieten in één grote veilige bubbel”

  Pukkelpop mag dan onherroepelijk geschrapt zijn, dat betekent niet dat andere festivals de handdoek in de ring gooien. Zo zal Labadoux Zomert op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus wél doorgaan, zonder mondmaskers en social distancing. Een Covid Safe Ticket of negatieve PCR-test volstaan als bewijs om binnen te mogen. De organisatie overweegt nog of het sneltesten aan de ingang zal toelaten.
 2. Dirk (64) stopt bij de brandweer: “Nooit trager een kelder uitgepompt dan bij een fris jong ding in schaarse nachtkledij”
  PREMIUM
  Meulebeke

  Dirk (64) stopt bij de brandweer: “Nooit trager een kelder uitgepompt dan bij een fris jong ding in schaarse nachtkle­dij”

  Na 45 jaar dienst bij de brandweer in Meulebeke houdt adjudant Dirk Vanluchene (64) er zaterdag mee op. Misschien wel de bekendste brandweerman van de Berengemeente is dankbaar voor de vele mooie jaren. “Ik zou het zo opnieuw doen. Stoppen, is echter onvermijdelijk. Wat ik het meest zal missen? De kameraadschap en de samenhang.” Opmerkelijk ook: Dirk gaf al eerder eens zijn ontslag bij de brandweer. Samen met het voltallig korps, in 1977. “Dat waren nog eens tijden”, zegt hij.