Juf Martine en enkele leerlingen uit het 6de met de opgegraven Duitse helm.
Volledig scherm
Juf Martine en enkele leerlingen uit het 6de met de opgegraven Duitse helm. © Joke Couvreur

Bouwvakkers vinden tijdens graafwerken Duitse soldatenhelm op speelplaats

De werken voor de nieuwbouw van basisschool Mandelbloesem in de Stationsstraat zijn nog maar begonnen of de grond geeft er al zijn geheimen prijs. Bouwvakkers vonden maandag tijdens het graven van een sleuf voor de palen van de nieuwbouw een Duitse soldatenhelm.

0 reacties

 1. Bestuurder (30) sterft na klap tegen afsluiting woning en boom: “Hij was een levensgenieter waar je altijd op kon rekenen”
  Ardooie / Izegem

  Bestuurder (30) sterft na klap tegen afsluiting woning en boom: “Hij was een levensge­nie­ter waar je altijd op kon rekenen”

  In de Izegemsestraat in Ardooie is vrijdag rond 19.30 uur Marc Vanhauwaert (30) uit Izegem om het leven gekomen. De man verloor de controle over zijn stuur in een bocht en kwam tegen hoge snelheid tegen een afsluiting en een boom terecht. Hij overleed ter plaatse. “Je kon altijd op hem rekenen, we gaan hem enorm missen”, vertelt een van zijn zussen.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.