De Audi wipte over de haag tussen rijweg en fietspad en bleef daar steken.
Volledig scherm
De Audi wipte over de haag tussen rijweg en fietspad en bleef daar steken. © Hans Verbeke

Automobilist lichtgewond bij frontale botsing, wel zware materiële schade

OostrozebekeIn de Hoogleenstraat in Oostrozebeke is dinsdag een zware botsing gebeurd. Eén bestuurder raakte lichtgewond. De straat was plaatselijk een tijdje afgesloten.

 1. Nieuwe conservator voor Izegemse musea: Hilde Colpaert geeft na bijna 35 jaar fakkel door aan Gertjan Remmerie
  Izegem

  Nieuwe conserva­tor voor Izegemse musea: Hilde Colpaert geeft na bijna 35 jaar fakkel door aan Gertjan Remmerie

  Na bijna 35 jaar trekt Hilde Colpaert binnenkort de deur van de Izegemse musea achter zich dicht. Ze gaat met pensioen. Colpaert wordt als conservator van de industriële erfgoedsite Eperon d’Or opgevolgd door Gertjan Remmerie. Maar niet zonder lovende woorden van Kurt Himpe (N-VA), schepen van musea: “Hilde zette de Izegemse museumwerking op een fantastische manier op de kaart.”
 2. Waakzaamheid rond stijgende coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen
  Zuid-West-Vlaanderen

  Waakzaam­heid rond stijgende coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen

  De coronacijfers zitten in Zuid-West-Vlaanderen na een lange stabiele periode op een aanvaardbaar niveau weer in een stijgende lijn. Er waren tijdens de week van woensdag 6 tot en met dinsdag 12 oktober 395 positieve gevallen. Dat zijn er 205 (+107 procent) meer dan tijdens de week van woensdag 29 september tot en met dinsdag 5 oktober. “We zien in zeven dagen een verdubbeling”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13.