Nele, Lieven en Roxanne (11) met ambulancier Dieter (rechts). Ambulancier Frederik wilde liever niet op de foto.
Volledig scherm
Nele, Lieven en Roxanne (11) met ambulancier Dieter (rechts). Ambulancier Frederik wilde liever niet op de foto. © Sam Vanacker

"Aan ambulanciers die mij hielpen bij bevalling: dank u"

OOSTROZEBEKENele Deceuninck en haar man Lieven Decock hebben gisteren de twee ambulanciers ontvangen die elf jaar geleden aanwezig waren bij de geboorte van de kleine Roxanne. Mama Nele, die beviel van Roxanne op het toilet in huis, lanceerde een oproep in onze krant. "Blij dat we hen eindelijk kunnen bedanken."

 1. De Aardappelhoeve wil volledig onafhankelijk worden van leidingwater: “Investeren in systeem dat regenwater bacterievrij maakt”

  De Aardappel­hoe­ve wil volledig onafhanke­lijk worden van leidingwa­ter: “Investeren in systeem dat regenwater bacterie­vrij maakt”

  Op woensdag 22 maart is het Wereldwaterdag, waarop de Verenigde Naties het belang van duurzaam waterbeheer in de kijker zet. Zeker met de klimaatverandering actueler dan ooit en dat beseffen ze bij De Aardappelhoeve in Tielt ook. Jaarlijks is er vier miljoen liter water nodig om de aardappelen te wassen. Al zal daar binnenkort geen druppel leidingwater meer aan te pas komen.
  Tielt
 2. Het kan ook nog plezant zijn in de supermarkt: deze familie staat al drie generaties in de Carrefour Market. “Opa Wilfried is onze trouwste klant”
  PREMIUM

  Het kan ook nog plezant zijn in de supermarkt: deze familie staat al drie generaties in de Carrefour Market. “Opa Wilfried is onze trouwste klant”

  De zussen Laure (29) en Marie (26) Petitqueux zijn sinds deze week de nieuwe gezichten van Carrefour Market in het centrum van Kortemark. De derde generatie al langs mama’s zijde. “Als ik mijn Unic van weleer vergelijk met deze vernieuwde winkel kan ik alleen maar fier zijn”, reageert opa Wilfried (83) die ondanks zijn gerespecteerde leeftijd nog volop meedraait in de winkels van de Kortemarkse ondernemersfamilie. Dit is hoe het allemaal begon.
  Harelbeke